Ugrás a tartalomra

Pásztor István – Szent István Európában képzelte el a keresztény magyarok életét

Szent István Európában képzelte el a keresztény magyarok életét, ott, ahol tisztes és háborítatlan, méltó életet élhetünk. Most viszont mások mércéjét akarják ránkerőltetni az Európai Unióban – hangsúlyozta Pásztor István. A palicsi augusztus 20-ai ünnepségen az október 2-ai referendum jelentőségét hangsúlyozta a VMSZ elnöke.

Nekünk, vajdasági magyaroknak is hallatni kell a hangunkat, állást kell foglalnunk a magyar nemzet részeként – hívta fel a figyelmet Pásztor. A jelen szemszögéből kell értelmezni Szent István tanításait, hogy szembe tudjunk nézni a mai világ kihívásaival.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Szent István a jövőnket Európában és nem Európán kívül képzelte. A kereszténységben és nem azon kívül, vagy éppenséggel azt megtagadva. Saját országban, ahol háborítatlan és méltó életet élhetünk. Vidékünket már Szent István korában a különböző nemzetek létező együttélése jellemezte, amit az elmúlt évszázadokban a mi, vajdasági és azon belül vajdasági magyar kultúránkat az együttélés és befogadás kultúrájává tette. Éppen ezért, ahogy számunkra élő hagyomány a velünk együtt élők elfogadása, úgy idegen tőlünk az, hogy föladva önmagunkat, hamis ideológiák áligazságait szajkózva igyekezzünk úgymond modern, úgymond befogadó európaiak lenni. Azonban a ma Európájában a közös otthonunk biztonsága és léte kérdőjeleződik meg.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV (Fotó: Ótos András)
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks