Ugrás a tartalomra

A Pásztor István elleni támadást mindenképpen szankcionálni kell

Jelko Kacin és az SNS is elítéli a budapesti inzultust

Jelko Kacin, az Európai Parlament szerbiai jelentéstevője a leghatározottabban elítéli a Pásztor István tartományi házelnököt Budapesten ért támadást.

„Az egyik európai uniós tagállam fővárosának a központjában, a parlament épülete előtt fényes nappal történt lincselési kísérlet elfogadhatatlan, és mindenképpen szankcionálni kell” – áll Kacin közleményében. Leszögezte, a magyar nacionalistának a Pásztor István ellen irányuló támadása annak a bizonyítéka, minden nap harcot kell folytatni a demokráciáért és a nyitott társadalomért.

„Jelenleg annak a gyakorlatnak lehetünk szemtanúi, amely a szélsőjobboldali pártok erősödéséből fakad, s ennek európai emberekként az útját kell állnunk” – szögezte le Kacin, s hozzátette, büszke arra, hogy Pásztor István a meghívására május 9-én részt vesz az Európa-nap alkalmából szervezett rendezvényen a szlovéniai Dubrovnik községben, Magyarország határánál.

Az SNS az illetékes magyarországi szervek azonnal reagálását várja el

A Pásztort ért támadásokat szerbiai és magyarországi pártok is elítélték. A Szerb Haladó Párt (SNS) azt üzente, a politikai nézeteknek az erőszakkal való kifejezése elfogadhatatlan, s a magyarországi illetékesek azonnali reakciójára számítanak.

„Elfogadhatatlan a politikai nézeteknek az erőszak útján való kifejezése, s arra számítunk, hogy a magyarországi illetékes szervek azonnal reagálni fognak, s büntetéssel sújtják a szélsőségeseknek és szélsőséges csoportoknak az egyik szerbiai párt elnöke elleni felháborító és mocskos támadását, amely akkor érte a pártelnököt, amikor vendégként részt vett a magyar parlament alakuló ülésén” – hangsúlyozták a haladók, s kifejtették, sokkolta őket a Pásztor István elleni politikailag motivált támadás.

Szerző (Forrás)
Tanjug, Vajdaság Ma
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm