Ugrás a tartalomra

Pásztor: Fontos, hogy különböző találkozások, tárgyalások lehetősége teremtődjön meg

A Donaufest nemzetközi fesztivál az egyik legnépesebb és legjelentősebb népszerűsítő rendezvény, amelyen idén a csantavéri tamburások is részt vesznek.

A Duna menti országokból, városokból és régiókból több ezer részvevő mutatja be kulturális örökségét, gazdasági lehetőségeit, valamint erősítik a Duna-menti és az európai együttműködést.

A minden második évben megrendezésre kerülő rendezvénysorozatnak a németországi Ulm ad otthont. Szintén megszervezésre került a fenntartható mobilitásról és a Dunai régió zöld gazdaságáról szóló konferencia is.

A Vajdasági Tartományi Képviselőház küldöttsége, a házelnök, Pásztor István vezetésével érkezett Németországba. „Ezek a megjelenési lehetőségek fontosak, elsősorban azért, mert meg tudunk mutatkozni ezen a fesztiválon, szerepel a csantavéri tamburazenekar is.

Azt gondolom, hogy az ő számukra is fontos, a mi számunkra is fontos, hogy különböző találkozások, tárgyalások lehetősége teremtődjön meg.

A Duna régión belüli közlekedési, fejlesztési problémákkal, a turizmus fejlesztésének a lehetőségével, ezek a konferencián elsősorban a vajdasági gyakorlatról, a vajdasági problémákról fogok beszélni, arról, hogy a régiós együttműködésben, a határon átnyúló együttműködésben, hogyan gondoljuk mi ezen ügyek kezelését” – mondta a Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír