Ugrás a tartalomra

Pastor: Ispod nivoa

Novi Sad - Ocenu predsednika LSV Nenada Čanka da je njegov koalicioni partner u vojvođanskoj vlasti SVM "ekspozitura mađarske desničarske stranke Fides" i da ne zaslužuje mesto predsednika Skupštine Vojvodine, predsednik te partije i pokrajinskog parlamenta Ištvan Pastor prokomentarisao je za Danas rečima da bi mu bilo "ispod časti da kaže bilo šta povodom tih uvreda".

"Ja sam jedan vojvođanski političar koji je gospodin čovek. Zbog toga, bilo bi mi ispod časti da se valjam, u verbalnom smislu, u ovome o čemu govore rečenice Nenada Čanka", izjavio je Ištvan Pastor za Danas.

On je istakao da je SVM uvek bio korektna stranka. "Zabijanje gvozdenih vila u leđa je loša poruka. Ko to jednom uradi prema jednom partneru, taj je tome sklon permanentno i prema drugim partnerima. Zato smo mi jedna konzervativna i desničarska stranka, kao što je pomenuti gospodin rekao", kazao nam je Pastor.

Nenad Čanak je prethodno za RTV Vojvodine izjavio da očekuje da se "snaga LSV vrednuje i poštuje", kao druge po jačini stranke u vojvođanskom parlamentu, te da pod tim podrazumeva da je SVM pripalo mesto predsednika Skupštine Vojvodine, iako imaju manje poslanika od Lige.

Čanak je takođe podsetio da je Savez vojvođanskih Mađara dobio evropskog poslanika sa liste Fidesa, dok je istovremeno na vlasti u Srbiji na nacionalnom, pokrajinskom i lokalnom nivou. "Šta će se desiti kad dođu u koliziju interesi Srbije i Mađarske u Evropskom parlamentu?", upitao je Čanak. Sve zavisi od DS.

 

Szerző (Forrás)
S. Čongradin, Danas
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát