Ugrás a tartalomra

Önkormányzati támogatások Magyarkanizsán a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

Magyarkanizsa önkormányzata ebben az évben 5 millió dinár vissza nem térítendő támogatást látott elő a mikro-, a kis- és a középvállalkozások megsegítésére.

Az első pályázati körben 12 vállalkozó projektje 2 millió 700 ezer dináros támogatásban részesült, a napokban lezárult második körben pedig 6 vállalkozó jutott összesen 1 millió 800 ezer dinárhoz. Mivel az egyik támogatott vállalkozó visszalépett, az ő 500 ezer dináros támogatásával együtt mintegy egymillió dinár maradt fenn a támogatási keretösszegből.

Fejsztámer Róbert, a Községi Közigazgatási Hivatal Gazdasági, Pénzügyi és Fejlesztési Főosztályának vezetője szerint ennek oka elsősorban az önkormányzat és a vállalkozók közötti fejlődő, de még mindig nem eléggé fejlett kapcsolatokban, valamint a kommunikáció hiányában keresendő. Ettől függetlenül az önkormányzat jövőre tovább szeretné növelni a vállalkozói támogatások keretösszegét. “A cél az, hogy ez a keret növekedjen a 2016-os évben, lehetőleg legalább még 1 millió dinárral. Ez azt jelenti, hogy egy 6 millió dináros keretünk legyen. Szét fogjuk választani a pályázatokat, mivel az is megmutatkozott, hogy a mikro- és kisvállalkozások nem lehetnek ugyanabban a pályázati kategóriában, mint a középvállalkozásaink, egyszerűen nem versenyképes egyik a másikkal.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt