Ugrás a tartalomra

"Očekujem ubrzo sastanak s Vučićem"

Beograd -- Predsednik SVM Ištvan Pastor očekuje da će sredinom ove nedelje početi razgovore s liderom SNS Aleksandrom Vučićem o eventualnom učešću SVM u budućoj vladi.

Platforma za te pregovore, prema Pastorovim rečima, biće izborni program SVM-a. Pastor je još jednom ponovio da SNS-u matematički niko nije potreban za buduću Vladu, ali da je politički situacija takva kakva je bila uoči raspisivanja izbora.

"Ja mislim da to što mi imamo kao prioritete ne idu nikom na štetu i doživljavamo ovaj trenutak kao neki mogući trenutak za postizanje dogovora. Mi smo spremni da budemo deo parlamentarne većine, pod uslovom da naši prioriteti budu i prioriteti buduće Vlade. Ovo nije ucenjivanje, nego je naprosto priroda politike", rekao je Pastor Tanjugu.

On je dodao da ne planiraju personalno učešće u Vladi, ali bi voleli da imaju nekolicinu državnih sekretara po različitim ministarstvima kako bi pomogli u radu.

Pastor je ponovio da je za mađarsku nacionalnu zajednicu bitno da bude deo izvršne vlasti, u trenutku kada su otvoreni pregovori sa Evropskom unijom i kada se najavljuju reforme.

"Mi se ne trpamo i ne bi želeli samo iz hira da budemo deo parlamentarne većine, nego mislimo da dolazi vreme korenitih promena u Srbiji, i kao rezultat pregovora i kao rezultat nemogućnosti održavanja ovakvog stanja srpskog društva. U tom procesu pregovaranja, mislimo da je od interesa za sve nas da i SVM bude deo ekipe koja će usmeravati procese", rekao je Pastor Tanjugu.

Szerző (Forrás)
Tanjug, B92
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP