Ugrás a tartalomra

Nyilas Mihály: A szükséges felújítást valamennyi vajdasági iskolaépületen elvégzik

Befejezték a szigetelési munkálatok első fázisát a bácskossuthfalvi id. Kovács Gyula Általános Iskola főépületén.

A felújított létesítményt alkalmi műsor keretében adta át Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár és Crnkovity Gábor, az iskola igazgatója. A munkálatokat a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta, közel 3,2 millió dinár értékben.

A bácskossuthfalvi iskolában, melyet még 1968-ban adtak át, jelenleg mintegy 300 diák tanul. Crnkovity Gábor, az iskola igazgatója elmondta, szeretnék szigetelni az egész épületet.

A tetőtér szigetelésére és a negyedik fal, valamint a tornaterem szigetelésére még közel 5 millió dinárra lenne szükség. Nyilas Mihály tudatta, hogy február első felében egy újabb tartományi pályázat jelenik meg oktatási intézmények felújítási munkálataira Vajdaság területére vonatkozóan, mintegy 150 millió dinár keretösszeggel. Hozzátette, a tartományi vezetés azt szeretné, hogy az elkövetkező 3-4 évben a tartomány területén felújítsák valamennyi olyan iskolai épületet, amely erre rászorul.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Egy olyan elhatározása van a tartományi vezetésnek, hogy az elkövetkező 3-4 évben felújítjuk az összes iskolaépületet a tartomány területén, amely erre rászorul. Számos ilyen épület van, és ennek az erőfeszítésnek az eredményeit most már látjuk is, hiszen akár itt, Topolya községben - beleértve a középiskolát és az általános iskolákat is - részesülnek azokból a tartományi pénzekből, amelyeket erre a célra láttunk elő.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks