You are here

A NIS és az önkormányzat 10 éves együttműködése alatt 92 projekt valósult meg mintegy 52 millió dinárból. A NIS Gazprom Neft vállalat 11 önkormányzatot támogat, összesen 900 projekten keresztül.

10 éves kitűnő együttműködését ünnepelte a NIS Gazprom Neft vállalat és Magyarkanizsa önkormányzata. Az ünnepélyes rendezvényen beszédet mondott Magyarkanizsa polgármestere, Fejsztámer Róbert, Miloš Kravić, a Magyarkanizsa község Képviselő-testületének elnöke, valamint Biljan Elezović, a kőolaj és földgáz-előkészítő és –szállító üzem igazgatója.

Alkalmi művelődési műsorral készültek a Tisza Néptánc Egyesület táncosai, a Szent Száva Szerb Amatőr Művelődési Egyesület csoportja, valamint az Alapfokú Zeneiskola diákjai. A NIS és az önkormányzat 10 éves együttműködése alatt 92 projekt valósult meg, mintegy 52 millió dinárból. A NIS Gazprom Neft vállalat 11 önkormányzatot támogat, összesen 900 projekten keresztül.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Nagyon sok minden finanszírozásra került az elmúlt 10 évben, rendezvények, kisebb játszóterek, kisebb infrastruktúrák, nagyobb infrastrukturális beruházások.

A 2017-es évben a Partizant, mint sport objektumot pályáztattuk meg és nyert is, és ilyen értelemben a tavalyi évben egyetlen egy projekttel, tehát az 5 millió dinár értékben a Partizannal zajlik az együttműködés, és a felújítás ezen az objektumon. Én bízom benne, hogy a 2018-as pályázat is sikeres lesz, előrejelzések alapján szintén egy 5 millió dináros keret áll majd a község rendelkezésére.

 

 

Szerző: 
Pannon RTV