Ugrás a tartalomra

Németországi adomány a bácskossuthfalvi Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézménynek

Több tízezer eurós adományt kapott a bácskossuthfalvi Otthon Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézmény.

Egy németországi donátor két teherautónyi szállítmányt küldött a szociális intézet lakói számára. A csütörtök reggel megérkezett első rakomány kórházi ágyakat és szekrényeket tartalmazott.

A következő teherautó érkezése pénteken várható. Akkor ruhaneműk, kerékpárok és egyéb használati cikkek érkeznek majd az Otthon gondozottjai számára.

A bácskossuthfalvi szociális intézmény 300 értelmi fogyatékosnak nyújt állandó ellátást. Az Otthon lakói középsúlyos és súlyos felnőtt értelmi fogyatékosok, akik a nap 24 órájában egészségügyi felügyeletre szorulnak.

„Hatalmas, gyökeres strukturális átalakulás előtt áll a szociális védelmi rendszer, így az Otthon maga is. Összhangban az uniós törekvésekkel hamarosan megkezdődik az ápoltak kitagolása, vissza kell őket integrálni a társadalomba.

Gyakorlatban a tömegintézmények le lesznek bontva, és természetes lakókörnyezetben, családi házakban lesznek elhelyezve.

Ez egy többéves folyamat lesz, de az Otthon is részese lett annak az uniós pályázatnak, amelynek keretében már az idén két családi házban, tíz ápolttal megkezdjük a kitagolást, megpróbáljuk az ápoltjainkat visszaintegrálni a társadalomba” – magyarázta Majláth Béla, az Otthon Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézmény igazgatója.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát