Ugrás a tartalomra

Napközi nyílhat Királyhalmán

A költségvetés módosításáig átmenetileg megoldódni látszanak a Naša Radost anyagi gondjai

Jašo Šimić, a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója lapunknak februárban adott interjújában már felhívta a közvélemény figyelmét arra, hogy olyan kevés pénzt kaptak az önkormányzattól, hogy abból nem tudnak gazdálkodni egész évben, és hogy az étkeztetésre csaknem 17 millió dinár hiányzik.

A pillanat bekövetkezett, az óvodákban már eggyel kevesebb uzsonnát kapnak a gyerekek. A polgármester ígéretei szerint, hangzott el az intézményben pénteken tartott sajtótájékoztatón, 9 millió dinárt átutalnak a Naša Radostnak, a költségvetés módosítás elkészüléséig, ami a hónap végén várható.

Az iratkozás kapcsán az igazgató kiemelte, kicsivel több mint 1100 kérvény érkezett, amelyekből 940-nek az első körben eleget tudtak tenni, vagyis oda helyezték a gyermekeket, amelyet elsőnek jelöltek be a szülők. A második körben 240 kérvény maradt, végül pedig 167 gyermek számára nem sikerült helyet biztosítani.

– Az óvodákban csökkent a gyermekek száma, így bizonyos átrendezésekkel helyet biztosíthatunk a napközis gyermekeknek. Nem nő a csoportok száma, csupán átszervezzük a helyeket, s ugyanígy több helyen bölcsőde is nyílhat.

A mi javaslatunk az, hogy Királyhalmán is nyíljon napközi, érkezett ezzel kapcsolatban egy kérvény, van elég gyermek, minden előfeltétel megvan, nem hiszem, hogy az alapító nem a javunkra döntene – mondta kérdésünkre Šimić.

Az intézménynek ebben az évben nincs pénze felújításokra, még csak karbantartásra sem. Szerették volna kibővíteni a sándori óvoda épületét, a tartományi pályázaton azonban nem szerepeltek sikerrel. Hozzátette, a város tervei szerint két épületbe tervezik a gáz bevezetését, erre az ígéretek szerint sor is kerül majd.

A Naša Radost évek óta helyhiánnyal küzd, elsősorban a Sugárút, Tolstoj utca, Frangepán utcák, valamint a Bajnát, és Harcosok Sorakozója lakótelep környékén. Hely elsősorban a szerb nyelvű csoportokban nincs. A magyar gyermekeket, szüleiket nem érinti ez a gond.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, tm
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben