Ugrás a tartalomra

Mirović: Több mint kétszázezer aláírással követelik Pajtić lemondását

A Szerb Haladó Párt (SNS) 150 ezer aláírást gyűjtött össze azzal a petícióval, melyben a Vajdaság alkotmányos és törvényes jogainak védelméről szóló nyilatkozat visszavonását, valamint Bojan Pajtić tartományi elnök lemondását és rendkívüli tartományi választások kiírását kérik. Más pártok és szervezetek aláírásaival együtt ez a szám meghaladja a kétszázezret – tájékoztatott ma Igor Mirović, a párt vezetőségének tagja.

Mirović a Vajdaság alkotmányos helyzetével foglalkozó parlamenti bizottság ülése előtt újságíróknak elmondta, ilyen nagyszámú aláírás világos és erős üzenet Bojan Pajtićnak, hogy nyújtsa be a lemondását, és hogy ilyen erős érv figyelmen kívül hagyása nem lenne demokratikus módszer.

A nyilatkozatról szólva Mirović hangsúlyozta, az SNS nem változtatott, mint mondta, „egy jottányit sem” az álláspontján, és a nyilatkozat a haladók számára teljesen elfogadhatatlan, bármilyen formában – tudósít a Tanjug.

„A nyilatkozat tulajdonképpen egy komoly téziscsere: azok, akik felelősek a gondatlanságért és a mulasztásokért, a saját felelősségüket a nyilatkozattal valaki másra szeretnék áthárítani” – mondta Mirović, hozzátéve, az SNS fenntartja magának a jogot, hogy a vajdasági képviselőházon belül és azon kívül is még egyszer vagy többször kifejezze elégedetlenségét.

Még egyszer elismételte, az SNS nem fogadja el a nyilatkozat szövegét, és soha nem is fogja elfogadni.

„Soha senkitől az ellenzékből a tartományi parlamentben nem hallottak olyan szavakat, melyek konfliktust szítanának a tartományi és a köztársasági hatalomban, a nyilatkozatnak viszont éppen az a célja, hogy elmélyítse a konfliktusokat és a szakadékot a köztársaság és a tartomány között” – véli Mirović.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír