Ugrás a tartalomra

Mirović: Hétfőn alakul meg a tartományi kormány

Igor Mirović leendő tartományi kormányfő ma bejelentette, hogy a vajdasági kormány hétfőn alakul meg.

„Elvi megállapodást kötöttünk Pásztor Istvánnal, a tartományi képviselőház elnökével arról, hogy hétfőn, június 20-án összeül a vajdasági parlament és megalakítjuk a kormányt, valamint a tartományi kormány egyéb szerveit" – nyilatkozta Mirović a Blicnek.

Mirović bejelentette azt is, hogy a Szerb Haladó Párt (SNS) holnap fejezi be a tárgyalásokat az Aleksandar Vučić - Szerbia győzedelmeskedik nevű tartományi lista köré csoportosult pártok képviselőivel, csütörtökön pedig megkezdik a tárgyalásokat a többi politikai párttal.

A Vajdasági Magyar Szövetséggel (VMSZ) elvi megállapodást kötöttek az együttműködés alapjairól, mondta Mirović, és hozzátette, hogy péntekig, legkésőbb szombatig meg kell határozniuk kapcsolataikat azokkal a pártokkal, amelyek támogatják a győztes SNS programját.

Mint arról hírt adtunk: Aleksandar Vučić, a Szerb Haladó Párt (SNS) elnöke mai belgrádi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a vajdasági kormány elnöki tisztségére Igor Mirovićot fogja javasolni. A 120 fős vajdasági törvényhozásban a kormányzati többséget a Szerb Haladó Párt (SNS) 63 képviselője alkotja, illetve az eddigi hírek értelmében biztosan csatlakozik hozzájuk a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) 6 küldöttje is. A Szerbiai Szocialista Pártnak (SPS) 12, a Demokrata Pártnak (DS) és a Szerb Radikális Pártnak (SRS) 10-10, a Vajdasági Szociáldemokrata Ligának (LSV) 9, az Elég volt (Dosta je bilo) listájának 7, a Magyar Mozgalom (MM) és a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) által alkotott szövetségnek 2, a Zöld Pártnak (Zelena stranka) pedig 1 képviselője van.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks