Ugrás a tartalomra

Milićević: Ključni akteri za promene u Pokrajini su LSV i SVM

NOVI SAD - Negativni trendovi u Vojvodini treba da se preseku, da se izabere nova vlada, koja će imati legitimitet, kapacitet da iznese promene, a u tome, ključnu ulogu imaju LSV, SVM, ali i NDS. Oni treba da se izjasne da li su za nastavak jalove politike, ili za promene, rekao je u potpredsednik Skupštine Vojvodine i funkcioner SNS Đorđe Milićević.

U Skupštini Vojvodine vlada atmosfera iščekivanja, prebrojavanja poslanika većine pred svaku sednicu. Ona se ne razlikuje mnogo od ukupne atmosfere u pokrajinskoj administraciji, koju diktira nerad. Vlada je ta koja bi trebalo da upućuje predloge Skupštini, ali njih, nažalost, poslednju godinu nema, ili ih je vrlo malo, rekao je Milićević novosadskom Dnevniku.

Kako je rekao, predlozi koji dolaze u Skupštinu uglavnom se svode na kadrovska pitanja, što potvrđuje činjenicu da se Pokrajinska vlada bavi isključivo sobom, odnosima unutar vladajuće koalicije kao i namirivanjem koalicionih partnera za razna kadrovska rešenja.

Vlada nije zaslužila prelaznu ocenu. U kontinuitetu pokazuje neproduktivnost i vodi jalovu politiku zbog gubitka legitimiteta na izborima koji su sprovedeni u Vojvodini u poslednjih dve godine.

Prema njegovim rečima, predlog da se ide na vanredne izbore bio je razuman i racionalan.

Najbolji i najkvalitetniji put da Vojvodina izađe iz krize bio bi da se utvrdi legitimitet svih političkih aktera i da se na osnovu toga formira nova pokrajinska vlada, rekao je Milićević.

Prema njegovoj oceni, "nažalost vladajuća koalicija, pre svega DS i predsednik pokrajinske administracije Bojan Pajtić, nisu imali sluha, nisu povukli potez odgovornih političara, nego su zabijali glavu u pesak, i zabijaju je i dalje i ne suočavaju se s problemima".

 

Szerző (Forrás)
RTV, FoNet
Többi hír
Valamivel hét óra után a magyarkanizsai városházán, ahol az azt megelőző órákban igencsak nagy volt a forgalom, a Vaj
Magyarkanizsán átadták az aláírásokat
A temerini önkormányzat az idén 2 millió 480 ezer dinárral járult hozzá a civil szervezetek rendezvényeinek szervezés
Megnövelte a civil szervezetek támogatását a temerini önkormányzat – Az idén érvényesült a magyar szervezetek részarányos támogatása