Ugrás a tartalomra

A mi környezetünk - A mi jövőnk

A mi környezetünk - A mi jövőnk

Ezzel a címmel indított el fásítási akciót a VMSZ Ifjúsági Fórum. A következő egy hónapban 9 vajdasági községben 1200 facsemetét ültetnek el. A megmozdulás Magyarkanizsa községben kezdődött.

Szombat reggel a Tisza-menti község több településén is fásítási akciót szerveztek. Fehér nyárfák, szibériai szilfák és kőrisfák kerültek a földbe, attól függően, hogy út mellé, fásítási területre vagy pedig a már meglévő, és valamilyen oknál fogva kiszáradt, vagy megbetegedett fák pótlására szolgálnak. Oromon évekkel ezelőtt már megszerveztek egy hasonló akciót.

Erdélyi Olivér, tanácselnök, Orom HK: „Akkor az öntözés nem volt tökéletesen megszervezve, és azok a fák nem maradtak meg. Ezért is örülök annak, hogy ma megtudjuk próbálni ezt az akciót, és próbálunk máshogy hozzáállni, már több önkéntes jelentkezett, aki tudja vállalni az öntözését a fáknak.”
 

A program kivitelezésében a Vajdaság Erdői Közvállalat is részt vett, ők biztosították a facsemetéket. A VMSZ Ifjúsági Fórum a következő pár hétben további 900 fát szeretne még 8 község területén elültetni.

Pletikoszity Árpád, a VMSZ Ifjúsági Fórumának magyarkanizsai elnöke: „A kis fák közül 300 darab Magyarkanizsára jutott, és községünk fiataljai összefogással fogják elültetni. Horgos, Orom, Tóthfalu, Oromhegyes, Kispiac és Magyarkanizsa a községi állomások. Itt minden helyszínen van helyi szervező, illetve egész éves szinten megbeszéltük, hogy szervezetten történik a locsolás.”

Az elültetett facsemeték gondozásában pedig a fiatalok mellett a helyi Vadász Egyesület és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is részt vesznek majd.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír