Ugrás a tartalomra

Mezőgazdasági törvények módosítása, turizmus és vendéglátóipar

A mezőgazdasági törvények módosításáról, illetve a turizmust és a vendéglátóipart érintő témakörökben szólalt fel Fremond Árpád a szerb köztársasági parlament első tavaszi ülésén.

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője kiemelte, a VMSZ számára nagy fontossággal bír az élelmiszer-biztonságról szóló törvény, amelynek értelmében a mezőgazdasági minisztérium 2017-ben elfogadott kistermelői rendeletét módosítaná. Fremond Árpád elmondta, a tervezett módosítás a növényi eredetű termékeket készítő kistermelők munkáját könnyítené meg, emellett mindhárom törvény fontos Szerbia Európai Uniós csatlakozása szempontjából.

Fremond Árpád, köztársasági parlamenti képviselő: „Elsősorban azért fontos, hogy a piacokon és egyéb gazdaságokon belül előállított termékeket a kistermelők elő tudják állítani, és ne olyan szabályrendszernek feleljenek meg, amellyel megnehezítik a termelést és az eladást, hanem könnyített formában, könnyített eljárásban tudják a termékeiket értékesíteni, de mégis úgy, hogy élelmiszer biztonsági szempontból teljes egészében megfeleljenek. Ami a turizmust, és a vendéglátóipart illeti, ami számunkra nagyon fontos az az, hogy a közvita során mi a tartományi hatáskörök témájában, illetve szempontjából adtunk be javaslatokat, és ezt teljes egészében beépítették a törvénybe, és teljes egészében elfogadták. Ami nagyon fontos, hogy a kistermelők a turizmus szempontjából tudnak majd a családi gazdaságok is turizmussal foglalkozni. Ez is egy könnyített eljárás lesz. Illetve magán- az IPARD támogatási programon keresztül tudnak majd pályázni.”
 
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP