Ugrás a tartalomra

Megemlékezés Keviben

Ne szálljon messze soha lelked címmel tartottak megemlékezést az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc évfordulója, valamint az egyesület névadója előtt tisztelegve csütörtökön este Keviben, a helyi Móra István Művelődési Egyesületben.Sokszínű programmal emlékeztek meg az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc évfordulójáról Keviben.

A településen igen élénk közösségi és művelődési élet zajlik, a helyi gyermekek már egészen fiatal korukban több különböző csoport munkájába is bekapcsolódhatnak. Ašković Emili, fellépő:“Szerintem nagyon sok itt a motiváció, mert a gyerekek nagyon sokat tanulhatnak a népköltészetről, verseket is tanulunk, bővül a szókincsünk.

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc évfordulójáról való megemlékezés mellett a művelődési egyesület névadója, Móra István előtt is tisztelegtek az emlékműsorral. Perpauer Attila, elnök: “A Móra István Művelődési Egyesület a Ne szálljon messze soha lelked című műsorral készült az 1956-os évforduló megünneplésére. Ez egy emlékműsor, amely már az egyesületben hagyományossá vált, és ebben a programban az egyesület csoportjai lépnek fel, igyekszünk felkészülni, és méltóvá tenni ezt a napot is.”

Az emlékünnepségen felléptek a falu óvodásai és kisiskolásai, akik ’56-ról szóló irodalmi műveket szavaltak, Szász Dér Renáta Móra István Jó itt nekünk című versét adta elő, de színpadra lépett a Bazsarózsa Asszonykórus, a Jóbarátok tamburazenekar és a Zentai Fúvószenekar is.

Kormányos Katona Gyöngyi, a zentai Községi Tanács tagja: “Nemzeti ünnepünkről fontos, hogy ne csak a városainkban emlékezzünk meg, hanem a falvainkban is, Zenta községben is, hogy hitünket, reményünket, az összetartozást kifejezzük a kisebb településeken.”

Az alkalmi műsor keretében kihirdették a Móra István születésének 151. évfordulója alkalmából rendezett irodalmi és rajzpályázat eredményeit is.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát