Ugrás a tartalomra

Másodszor rendezik meg a Vajdasági Vágtát

Június 21-én szervezik meg a II. Vajdasági Vágtát Zobnaticán. Egyre nagyobb az érdeklődés a rendezvény iránt. Eddig 26-an jelentkeztek a lovasversenyre, hét újabb vajdasági településről is beneveztek versenyzőket.

Az előfutamok, a lovasbemutató és az ügetőfutamok után következik a budapesti Nemzetközi Vágta előfutama és a Vajdasági Vágta döntője, amelyeknek győztesei képviselik a tartományt és Szerbiát a szeptemberi lovasversenyen a magyar fővárosban.

A II. Vajdasági Vágta programja június 21-én délben kezdődik Zobnaticán. Az ünnepélyes megnyitó után öt előfutamot tartanak majd, amit lovasbemutató követ. Ezután három ügetőfutam lesz, majd a páros- és a négyesfogat-hajtók lépnek pályára. A program újdonságot is tartalmaz, ez a kettesfogat-hajtók szinkronhajtó versenye.

„18 órától lesz a Nemzetközi Vágta, amire, ahogy emlékszünk, a mi kezdeményezésünkre tavaly először rendeztek meg Budapesten. Itt a nem magyar ajkú versenyzők fognak versenyezni. A győztesük Budapesten fog megmérettetni” – ismertette Bunford Tivadar, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatója.

A tavalyi budapesti lovasversenyen Dejan Davidović érte el a harmadik helyezést. Zobnaticán a nap fénypontja a II. Vajdasági Vágta döntője lesz, amelynek első három helyezettje fogja képviselni Vajdaságot és Szerbiát a Nemzeti Vágtán a magyar fővárosban. Az estet a Budapesti Operettszínház művészeinek koncertje zárja.

Pál Károly, a Vajdasági Magyar Szövetség ügyvezető alelnöke elmondta: „Az előző évhez képest az idén hét új település küldött lovast erre a rendezvényre Vajdaság minden tájáról, ami azt jelenti, hogy van egy visszhangja ennek az egész eseménynek, amely kihat arra, hogy a lovassport, mint egy ősrégi magyar élet kifejezője, meghonosul, fejlődik.”

Pál Károly szerint a tavaly kezdeményezett rendezvény valóban példaértékű az elővágták sorában. A versenyre nagykorú, nem profi személyek jelentkezhetnek, a lovaknak pedig ötévesnél idősebbnek kell lenniük, amelyek legfeljebb 75 százalékban lehetnek telivérek. A szervezők több mint 10 ezer látogatóra számítanak Zobnaticán.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt