Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsa: A falvak sem maradnak ki a turisztikai fejlesztésekből

Polgármesteri mustra és sajtónyilatkozat a hétfő óta üzemelő, felújított medencekomplexumnál

Noha a felújítás egy hónapja alatt Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere többször is megtekintette a medencénél folyó munkálatokat, a hétfői sikeres próbaüzem óta problémamentesen üzemelő objektumot csak ma délelőtt vette szemügyre. A terepszemlét követő helyszíni sajtótájékoztatón örömének adott hangot, hogy a kivitelező állta a határidőt, és augusztus elsején a strandolók, elsősorban a gyerekek, birtokukba vehették az új tartalmakkal kibővített medencéket.

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni a polgároknak, hogy türelmesen kivárták a medencék elkészültét, hogy bíztak bennünk és hitték, hogy augusztusban már használhatják is az élményelemekkel gazdagított komplexumot. Ez a bizalom is segítette önkormányzatunkat, hogy sikerrel befejezze ezt a nagy horderejű projektet, hiszen a Tisza-parton legalább két évtizede nem volt ilyen jellegű és ilyen méretű beruházás. Úgy érzem, ez egy jó kezdet azon beruházások tekintetében, amelyek, főleg az idegenforgalom vonatkozásában, a jövőben jellemezni fogják községünket” – nyilatkozta a polgármester.

A korábbi kellemetlen tapasztalatok, az éjjeli duhajkodások utáni rongálások miatt az újságírókat külön érdekelte, hogyan tudja megőrizni a medencét az önkormányzat a vandáloktól, azon túl, hogy a medencekomplexumot bekerítette.

„A medencék megfelelő házirend alapján működnek, ennek első tétele az, hogy be kell keríteni. Ez megtörtént. A működés biztonságát egy vöröskeresztes aktivistákból, sportolókból és a kivitelező embereiből álló csapat szavatolja, akik megfelelő rendszer szerint éjjel-nappal ügyelnek a medencékre és az ott lévők biztonságára. A fürdőzőkre úszómester vigyáz, a rendszer működését pedig műszaki személyzet felügyeli, úgyhogy a szülők is teljességgel nyugodtak lehetnek, amikor gyermeküket a felújított medencékben tudják” – válaszolta Fejsztámer Róbert.

A polgármester elmondta azt is, hogy mindenképpen szeretnék visszahozni a magyarkanizsai strand régi varázsát, amit apró lépésekben, kisebb-nagyobb fejlesztésekkel és elsősorban a helyi vállalkozók bevonásával szeretnének elérni. Maga a Tisza-part, a strand idényjellegű turisztikai desztináció, a május elsejei rendezvényektől kezdődően legfeljebb szeptember közepéig esetleg végéig üzemeltethető, tehát a strandidény gyakorlatilag csak néhány hónapig tart, míg az idegenforgalmi tartalmak fejlesztése szempontjából 12 hónapban kell gondolkodnia az önkormányzatnak.

„Ebből kiindulva minden évben lesznek nagyobb horderejű projektjeink. Fejleszteni fogjuk a Tisza-partot is, de igyekezni fogunk, hogy a turisztikai fejlesztések ne csak Magyarkanizsán, hanem a község többi településén is megvalósulhassanak. Falvainkban is nagyon fontos, hogy olyan idegenforgalmi tartalmakat hozzunk létre, amelyeket a helyi polgárok mellett az oda látogatók is élvezni tudnak.”

A strand kapcsán elhangzott még, hogy igyekeznek megfelelő étel- és italkínálatot biztosítani felnőttnek és gyereknek egyaránt. Már most vásárolható a medencéknél lángos, palacsinta, főtt kukorica, fagylalt és egyéb, de a kínálat még bizonyára bővülni fog. Jövőre a medence melletti, padokkal körülvett, a nagy szomorúfűz alatti területet is rendbe hozatja az önkormányzat, hogy a medencékben lubickoló gyerekek szüleinek is megfelelő pihenőhelyet biztosítson, ahonnan szemmel tarthatják csemetéiket is.

A sajtótájékoztatón szóba került egy olimpiai méretű medence hiánya is, ami elsősorban a kiváló magyarkanizsai hosszútávúszókat érinti. Fejsztámer Róbert szerint most elsődlegesen véghez kell vinni azokat a beruházásokat, amelyek a sportszervezetek szempontjából a prioritási listán vannak. A kajakház bővítése és felújítása már folyamatban van, a következőkben pedig a birkózók, az atléták és a labdarúgók vonalán kerül sor nagyobb beruházásokra. Megítélése szerint olimpiai méretű, fedett vagy szabadtéri medence építésére csak akkor kerülhet sor, ha nem a sport, hanem az idegenforgalom terén nyílik lehetőség medencés tartalmak kiépítésére. Amennyiben lesz ilyen, az önkormányzat mindenképpen élni fog vele.

Szerző (Forrás)
Bödő Sándor, Vajdaság Ma
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP