Ugrás a tartalomra

A Magyar–Szerb Üzleti Tanács képviselőivel tárgyalt a tartományi házelnök

Az együttműködés további lépéseiről és a jövendőbeli közös projektumok koordinálásáról tárgyalt ma a Magyar–Szerb Üzleti Tanács képviselőivel Pásztor István, a vajdasági képviselőház elnöke – áll a házelnök kabinetjének szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Az Üzleti Tanács delegációja évente egyszer tesz látogatást a házelnöknél az üzleti aktivitások koordinálása miatt. Az Üzleti Tanács az elmúlt időszakban egyébként több üzleti konferenciát szervezett, folyamatosan kommunikálnak a szerbiai kormánnyal, és bejelentésük szerint részt vesznek az idei újvidéki Mezőgazdasági Vásáron is.

A delegáció tagjai kifejezték a szerbiai privatizációs folyamatok iránti érdeklődésüket, és közölték: részt kívánnak venni minden befektetési folyamatban.

A találkozón Pásztor István házelnök azt mondta, javaslatot kellene készíteni az együttműködési területekről, ezt pedig a szerbiai és a magyarországi kormány együttes ülésén is be kellene mutatni. Hozzátette: az infrastruktúra fejlesztésének területén több projektum realizálása is folyamatban van, amilyenek az új határátkelőhelyek megnyitása, a Szeged–Röszke–Horgos–Szabadka–Csikéria–Bácsalmás–Baja-vasútvonal kiépítése, valamint a Szerbia, Magyarország és Románia hármashatárának térségében tervezett Triplex Ipari Park létrehozása is.

„Az elkövetkező időszakban a jelenlegi partnerkapcsolatok megőrzése mellett célnak számít az újabb potenciális befektetők felkeresése, valamint az ezeknek az összekötésén való munka, ugyanis nagy az érdeklődés az együttműködés iránt mindkét fél részéről” – szögezte le Pásztor István a házelnöki kabinet közleménye szerint.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát