Ugrás a tartalomra

Magyar Karácsony

Karácsonyi dalok csendültek fel, és betlehemező fiatalok mutatták be az ősi hagyományt az érdeklődőknek tegnap a ferencesek temploma előtti téren, Szabadkán.

Az egyesület apró növendékeinek fellépését több hétig tartó próbafolyamat előzte meg. A gyerekek élvezték a felkészülést.

Ricz Karolina, fellépő, Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület: „Ma egy karácsonyi produkciót fogunk elénekelni, mi lányok énekelni fogunk a fiúk pedig egy kevéske tánccal fognak szerepelni. 2-3 hétig készültünk a fellépésre.”

A Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület műsorában a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó szokások is felelevenedtek. A palicsi Szederinda népdalkör is részt vett a betlehemes játékban.

Kőrösi Rudolf, tag, Szederinda népdalkör, Palics: „A Szederinda teljes énekkara, mindenki itt van. A hölgyek is külön, nekik külön rész van és külön rész nekünk fiúknak, úgyhogy nagyon örülünk, hogy részt vehetünk ezen a műsoron.”

Brezovszki Roland az egyesület művészeti vezetője elmondta, céljuk a magyar hagyományok ápolása és bemutatása. Idén mintegy 150 fellépő vett részt a karácsonyi produkcióban.

Brezovszki Roland, művészeti vezető, Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület: „Ez egy fontos része a tevékenységünknek, hogy az egyházi és a keresztény ünnepkörhöz kötődő népi szokásokat mutassuk be. Ezek a jellegzetes és az adventban is előforduló események mint például a Luca vagy a regölés vagy a betlehemezés és természetes egyházi énekek is megjelennek.”

A Magyar Karácsonyra látogatókat az ünnepi műsor mellett meleg teával és forralt borral várták a szervezők. A rendezvényt a Pannon Televízió stábja rögzítette, amelyet hétfőn, szenteste napján, 18.05-kor tűzünk műsorra.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks