Ugrás a tartalomra

Mađarsko-srpski poslovni savet zainteresovan za privatizacije u Srbiji

Pastor je rekao da treba pripremiti predlog o temama za saradnju i predstaviti ga na zajedničkoj sednici vlada Srbije i Mađarske.

Ištvan Pastor (Pásztor István), predsednik Skupštine Vojvodine razgovarao je danas o daljoj saradnji i budućim zajedničkim projektima sa predstavnicima Mađarsko-srpskog poslovnog saveta – stoji u saopštenju prosleđenom portalu „Vajdašag ma” iz kabineta predsednika Skupštine.
Deelgacija Poslovnog saveta godišnje jednom posećuje predsednika Skupštine APV s ciljem koordinacije poslovnih aktivnosti. Članovi delegacije su izrazili zainteresovanost za procese privatizacije ui Srbiji i dodali da žele da učestvuju u svakom investicionom procesu.

Pastor je rekao da treba pripremiti predlog o temama za saradnju i predstaviti ga na zajedničkoj sednici vlada Srbije i Mađarske. Dodao je da je u toku realizacija više projekata razvoja infrastrukture: otvaranje novih graničnih prelaza, izgradnja pruge Reske-Horgoš-Subotica-Čikeria-Bačalmaš-baja, kao i stvaranje industrijskog parka Trilex na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije – naglašava se između ostalog u saopštenju kabineta predsednika Skupštine APV.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát