Ugrás a tartalomra

MAĐARI ULAZE U VLAST: SVM predložio državne sekretare

SVM je predložio svoje kandidate za državne sekretare i podsetio da su zaključivanjem koalicionog sporazuma sa SNS-om programski prioriteti te stranke postali sastavni deo ciljeva nove vlade

SVM je predložio državne sekretare u ministarstvima zdravlja, poljoprivrede, saobraćaja i građevine, trgovine i turizma i rada i zapošljavanja.

Njihov kandidat za državnog sekretara u ministarstvu zdravlja je Ferenc Vicko, docent na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, lekar specijalista hirurg, saopšteno je iz te stranke.

Za državnog sekretara u Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture predložen je Imre Kern, diplomirani inženjer tehnologije.

U Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija dr Lukrecija Đeri, vanredni profesor na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu

Diplomirani agronom Atila Juhas kandidat je u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, dok je u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Laslo Čikoš, socijalni radnik.

U stručni tim za projekte Predsednika Vlade, SVM delegira Balinta Juhasa, diplomiranog ekonomistu.

Iz SVM podsećaju da su zaključivanjem koalicionog sporazuma sa SNS-om programski prioriteti te stranke postali sastavni deo ciljeva nove vlade.

 

 

Szerző (Forrás)
Telegraf.rs / Tanjug: (foto) Danilo Peternek
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát