Ugrás a tartalomra

A Liga hivatalosan is kezdeményezte a vajdasági választási rendszer módosítását

Újvidék - A Vajdasági Szociáldemokrata Liga hivatalosan is átadta kezdeményezését a tartományi képviselőháznak, hogy módisítsák a vajdasági választási rendszert.

Branislav Bogaroški, a párt alelnöke megismételte, hogy az indítványt eddig 63 képviselő írta alá. Közölte azt is, hogy még egyszer egyeztettek erről a Vajdasági Magyar Szövetséggel és a Demokrata Párttal. Mindaddig módosítani lehet a szövegen, amíg a parlament nem tűzi napirendre a javaslatot, amely szerint nem kombinált, hanem részarányos választási rendszer működne, tehát Vajdaság egy választási körzet lenne, illetve csak listás szavazást tartanának.

A VMSZ még nem döntött

A Vajdasági Magyar Szövetség még nem foglalt állást a tartományi választási rendszer módosításának kérdésében – nyilatkozta az Újvidéki Rádiónak Egeresi Sándor frakcióvezető.

A kezdeményezésről ma folytatott megbeszélést a VSZL képviselői csoportjának vezetőjével. Az indítványokat Egeresi továbbítja a VMSZ Elnökségének, és az a napokban kialakítja álláspontját. A politikus hangsúlyozta, hogy a magyar párt nyitott minden kezdeményezésre, és ezt is alaposan megvizsgálják.

 

Szerző (Forrás)
RTV
Többi hír