Ugrás a tartalomra

KSZFV: A fiatal színjátszók és filmesek ünnepe

Április 4-én, pénteken tartják meg Zentán a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjét. A rendezvény megnyitója 9 órakor lesz a Művelődési Ház kiállítási termében, ahol Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere mond köszöntőt, majd a zentai Bolyai Filmműhely Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy randi, A videónapló, Az örökifjú, a Mit ne csinálj egy első randin?, az Over the hills and for away, a Nyújts kezet!, a Humanimal és a Tudomány Professzor Sarlatánnal című filmjeit kísérhetik figyelemmel az érdeklődők. A színházteremben 10 órakor kezdődik a Zentai Magyar Kamaraszínház Zsebtársulatának Föld nélkül című előadása, amelyet Lőrinc Tímea rendezett. A látott előadás és filmek értékelése után délben kezdődik a nagybecskereki Madách Ifjúsági Pódium Éjféltájt című előadása, amit Jenovay Lajos rendezett, délután fél kettőkor pedig a szabadkai Középiskolások Diákotthona Jelentés öt egérről című produkciója, amelyet P. Bartusz Karolina és Vincer Attila rendezésében állítottak színpadra.

A látott előadások értékelése után három órától az Óbecsei Városi Színház ifjúsági színjátszó csoportja A kis herceg című előadását tekinthetik meg a látogatók Ferenc Judit rendezésében, majd négy órától újra a filmeké lesz a főszerep. Előbb a szabadkai fiatalok egy csoportjának Nervus rerum, majd a zentai M.Á.C.U csoport Tónusok, a magyarkanizsai 1-11 csoport Üvegtigris, a szabadkai Janó Blanka Más, a horgosi Norbi & Gabi TV Paddy and the rats – Fuck you, I'm drunk, végül a nagybecskereki fiatalok egy csoportjának Az érték című filmjét vetítik.

A látott előadások és filmek értékelését követően délután öt órakor veszi kezdetét a noszai-hajdújárási Hinga Művelődési Egyesület Éjjeli Pávaszem Színjátszó Csoportjának A cipő című előadása Kálló Béla rendezésében, majd fél héttől az adai NewDreamTeam filmjei következnek, amelyek közül előbb a Badluck Balázs swag-é válásának története, majd a Bosszú, avagy tudom, ki harapott bele a füledbe, a Füst, a Harlem Shake, a Közbelépés és a Facebook-vonalak című filmeket vetítik. Az értékelés után este nyolckor kezdődik a Zentai Magyar Kamaraszínház diákszínjátszóinak Adrian Mole című előadása Kucsov Borisz és Nešić Máté rendezésében, majd ezt követik az adai NewDreamTeam Kiscicás rémtörténet, Pletyka villa és A Youtube jövőbeli arcai című filmjei. A látottak értékelését követően pedig sor kerül az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjkiosztásra. A zsűri tagjai idén Góli Kornélia dramaturg, Lénárd Róbert rendező, Mészáros Gábor színművész és Vicsek Károly rendező lesznek.

Szerző (Forrás)
H. G., Vajdaság Ma
Többi hír