Ugrás a tartalomra

Kern: Završetak koridora 10 prioritet

SUBOTICA -Jedan od glavnih ciljeva je završetak započetih investicionih projekta, od kojih je Koridor 10 najvažniji za Vojvodinu, a u naredna dva-tri meseca prioritet će biti sagledavanje trenutne situacije, izjavio je kandidat Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) za državnog sekretara u Ministarstvu građevine i saobraćaja, Imre Kern.

Kern, dosadašnji zamenik direktora Pokrajinskog fonda za kapitalna ulaganja, objasnio je da su radovi na Koridoru 10 prekinuti, da je izvođač radova "Putevi Užice" pod stečajem i da se, ako ne bude drugih mogućnosti, ugovor mora raskinuti.

On je takođe upozorio da je slična situacija i sa izgradnjom Žeželjevog mosta u Novom Sadu.

"Veoma je važno da se završi i južni i istočni pravac Koridora 10 prema Grčkoj i Bugarskoj", naglasio je Kern.

Što se železničke infrastrukture tiče, po njegovim rečima, važan cilj je obnova pruge od Beograda do mađarske granice.

"U programu SVM-a je na istaknutom mestu i izgradnja železničke linije Segedin-Horgoš-Subotica-Bačalmaš-Baja, a od investicija koje su dobile podršku i Srpske napredne stranke treba pomenuti i razvoj Palića kao turističkog centra i osnivanje industrijskih zona", rekao je Kern za portal "Vojvodina danas".

Po njegovoj oceni, jedna od najinteresantnijih investicija u Subotici je izgradnja zgrade Narodnog pozorišta.

Podsetio je da, prema ugovoru iz 2006, za izgradnju Narodnog pozorišta u Subotici 45 odsto sredstava treba da obezbedi Pokrajina, 45 odsto Republika Srbija i 10 odsto Grad Subotica.

"Za naredne dve godine biće obezbeđeno ukupno 450 miliona dinara pokrajinskih sredstava, isto toliko i republičkih a grad će dodati 100 miliona, tako da ćemo na raspolaganju imati ukupno jednu milijardu dinara, odnosno devet miliona evra, i time ćemo se približiti završetku zgrade Narodnog pozorišta u Subotici", kazao je Kern.

Szerző (Forrás)
Tanjug, RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP