Ugrás a tartalomra

Kandidat za državnog sekretara Imre Kern: Završiti započeto

Jedan od glavnih ciljeva je završetak započetih investicionih projekta, od kojih je koridor 10 najvažniji u pogledu Vojvodine, a narednih dva-tri meseca prioritet če biti sagledavanje trenutne situacije - izjavio je za portal „Vajdasag Ma“ (Vojvodina danas) kandidat SVM-a za državnog sekretara u Ministarstvu građevine i saobraćaja Srbije Imre Kern, dosadašnji zamenik direktora Pokrajinskog fonda za kapitalne investicije. Radovi na koridoru 10 su prekinuti, izvođač radova „Užice putevi“ je pod stečajem i ako ne bude drugih mogućnosti, ugovor se mora raskinuti – rekao je Imre Kern, upozorivši da je slična situacija i sa izgradnjom Žeželjevog mosta u Novom Sadu.

„Veoma je važno da se završi i južni i istočni pravac koridora 10 prema Grčkoj i Bugarskoj“ – naglasio je kandidat za državnog sekretara.

Što se železničke infrastrukture tiče, važan cilj je obnova pruge od Beograda do mađarske granice. Iz Rusije su stigle moderne mašine za ugradnju novih pruga, a Rusi su osim toga obezbedili i 800 miliona evra kredita. Tu spada i rekonstrukcija pruge između Pančeva i Beograda, što je neophodno i u pogledu razvoja lokalne železnice u Beogradu. U programu SVM-a je na istaknutom mestu i izgradnja železničke linije Segedin-Horgoš-Subotica-Bačalmaš-Baja, a od investicija, koje su dobile podršku i od Srpske napredne stranke treba pomenuti i razvoj Palića kao turističkog centra i osnivanje industrijskih zona – rekao je Imre Kern za „Vojvodinu danas“, uz opasku da je jedna od najinteresantnijih investicija u Subotici svakako izgradnja zgrade Narodnog pozorišta.

Prema ugovoru iz 2006, za izgradnju Narodnog pozorišta u Subotici 45 odsto sredstava treba da obezbedi Pokrajina Vojvodina, 45 odsto Republika Srbija i 10 odsto Grad Subotica. Za naredne dve godine biće obezbeđeno ukupno 450 miliona dinara pokrajinskih sredstava, isto toliko i republičkih, a grad će dodati 100 miliona, tako da ćemo na raspolaganju imati ukupno 1 milijardu dinara, odnosno 9 miliona evra, i time ćemo se približiti završetku zgrade Narodnog pozorišta u Subotici – izjavio je Kern za portal „Vojvodina danas“.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt