Ugrás a tartalomra

Július elsején magyar–szerb közös kormányülés Belgrádban

Közös ülést tart Szerbia és Magyarország kormánya július 1-jén Belgrádban. Ezt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség, a tartományi képviselőház elnöke erősítette meg a Pannon Televízió Szubjektív című műsorában.

Mint fogalmazott, az egy hét múlva esedékes ülésen felmerülhetnek olyan témák, amelyekkel a VMSZ már régóta foglalkozik. A folyamatok felgyorsulhatnak, és új mozgásterek is megnyílhatnak – hangsúlyozta Pásztor István.

„Ez a kormányzati csúcs július 1-jén fog megtörténni. Ennek az előkészületei már zajlanak. A budapesti kormány személyi összetételének több mint a fele itt fog lenni, azt gondolom, ugyanez fog vonatkozni a belgrádi kormányra is. Elsejét követően látni fogjuk a konkrét témákat, a konkrét eredményeket. Nagyon fontosnak tartom, hogy a két kormány létrejöttét követően az első igazán nagy, ilyen jellegű megnyilatkozás a két ország között van. Fontosnak tartom azt, hogy Orbán miniszterelnök úr ezt szorgalmazta, hogy ez még a szabadság előtt bekövetkezzék” – mondta el Pásztor István.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír