Ugrás a tartalomra

Ješić razrešen dužnosti u Pokrajinskoj vladi

Skupština Vojvodine je većinom glasova razrešila Gorana Ješića dužnosti potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu

NOVI SAD - Skupština Vojvodine danas je, većinom glasova, razrešila Gorana Ješića dužnosti potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumaratvo, pošto, kako je obrazloženo na sednici, on formalno nije podneo ostavku na te funkcije pa su zato poslanici glasali i predlogu za razrešenje.

 

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić je, u obraćanju poslanicima, istakao da je taj predlog zasnovan na činjenici da je Ješić podneo ostavku, koju je u više navrata u javnosti najavljivao, kao i da je 17. juna rekao da mu je to poslednji radni dan u vojvođanskoj vladi.

Pajtić je zahvalio Ješiću na dosadašnjem radu, ocenjujući da ta ostavka nije bila neophodna, i dodao da predlog o razrešenju "nije zasnovan na kritici rada kolege Ješića nego upravo na činjenici da on više suštinski nije sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo".

Predsednik Pokrajinske vlade je naglasio da nema razloga za bojazan da vodoprivredna preduzeća u pokrajini neće dobiti predviđen novac za naknadu troškova u odbrani od majskih poplava i dodao da će u narednom periodu, sa koalicionim partnerima u pokrajini, biti utvrđeno ko će preduzeti odgovornost za vođenje tog pokrajinskog sekretarijata.

Szerző (Forrás)
Tanjug, Večernje Novosti
Többi hír