Ugrás a tartalomra

ifj. Lomnici Zoltán – Szent István rendet teremtett és Európa közepén tekintélyt ért el

Szent István rendet teremtett és Európa közepén tekintélyt ért el. Az ő intelmeit kell követnünk ma is, az újkori népvándorlás idején – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum szóvivője Palicson, a vajdasági magyarság idei Szent István-napi központi rendezvényén.

A migrációs válságról szólva Lomnici elmondta, az Európai Unióban komoly szemléletváltásra van szükség, ha a polgárok biztonság iránti igényét akarják szavatolni. A Magyarországon október másodikán tartandó népszavazásra is utalt, amikor elmondta, nem kényszeríthetik ránk, hogy kvóták alapján kötelezően be kelljen fogadni bevándorlókat.

Lomnici Palicson arra kérte a vajdasági magyarságot, hogy éljen szavazati jogával, és voksoljon nemmel a referendumon. Emlékeztetett arra is, hogy az államalapító egy nyugati, modern mintát követett, de tisztában volt azzal is, hogy Európától inkább hódító törekvésekre, mint inkább jóindulatra számíthat.
Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum szóvivője: „A helyzet sajnos kísértetiesen így fest ma is, bár ami a jóindulatot illeti, egyértelmű, Európát az újkori népvándorlás teszi példaként nem csak próbára, hanem az újkori népvándorlás példáján keresztül megtapasztalhatjuk azt is, amit Szent István korában megtapasztalhattak eleink. A problémák gyökerére elsőként rávilágító, hatékonyan kezelő Magyarországot élesen támadni kezdték, és támadják mindmáig Nyugat-Európában idegen politikusok, tisztviselők és bürokraták. A dolog azonban mintha megfordult volna. Szent István korában mi követtük a népvándorlás korából felnövő keresztény nyugatot a rendteremtés útján, ma viszont nekünk, magyaroknak, és mondhatjuk, hogy ennek az egész régiónak kell utat mutatnia a megtévedt nyugatiaknak, s a népvándorlás káoszával szemben a rend erényére mutatni, az egykori keresztény gyökereket egyre kevésbé vállaló, egyre kevésbé szerető Európában.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV (Fotó: Ótos András)
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP
A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezete hétfő este adta át a községi választási bizottságnak a valamivel
A VMSZ teljes, 29 fős listával indul a választáson Adán