You are here

A Telekrendezési, Útkezelési, Közművesítési és Településtervezési- és rendezési Közvállalat 2018. évi gazdálkodási terve is napirenden szerepelt, ezt szavazattöbbséggel fogadták el.

Az ülésen döntés született a Topolya község területén található mezőgazdasági földterületek 2018. évi védelmének, rendezésének és használatának programjavaslata kidolgozásával megbízott bizottság megalakításáról is.

Összesen 31 napirendi pontot tárgyaltak az ülésen, ezek többsége felügyelő bizottsági és iskolaszéki tagok felmentésére és kinevezésére vonatkozott. Tomik Nimród, a VMSZ képviselőcsoportjának frakcióvezetője pozitívan értékelte a testület éves munkáját. Tomik Nimród, frakcióvezető, VMSZ: „Voltak olyan kérdések, amiben nem tudtunk egyet érteni, de végül a képviselő-testület megszavazott mindent. A 2017-es évben, ha valamit ki kell emelni, akkor az mindenféleképpen a Labdarúgó Akadémia elkezdése, hiszen egy olyan összeg érkezett ide Topolyára, amire az elmúlt évtizedekben nem volt példa.”

Mivel egy képviselő lemondott, helyére új került, Nada Pleskonja, a Szerb Haladó Párt képviselője tette le az esküt. Saša Srdić, a KKT elnöke elmondta, idén kilencszer ülésezett a testület. „Az üléseken építő jellegű hangulat uralkodott, és a munkánk eredménye, úgy vélem, látszik is Topolyán. Egyes dolgokat elkezdtünk csinálni, másoki tervben vannak, és remélem az elkövetkező év folyamán sok dolgot megvalósítunk ezek közül, amelyekről döntést hoztunk ebben az évben. A következő évben még intenzívebben folytatjuk a munkát.”

A Komgrad Közvállalat a tavalyi évet valamivel több, mint 17 milliós nyereséggel zárta és a KKT most elfogadta azt a javaslatot, miszerint az összeg 75 százalékát a költségvetés javára utálják át, míg 25 százalékát az alkalmazottaknak fizetik ki nyereségrészesedés címen.

 

Szerző: 
Pannon RTV