Ugrás a tartalomra

Hét közvállalat igazgatóját menesztette a kormány

A szerbiai kormány ma leváltotta hét közvállalat igazgatóját, s a miniszterelnök bejelentése szerint augusztus végéig az állami vállalatok vezetőinek 70 százalékát lecserélik.

A Tanjug tudósítása szerint a kormány mai niši ülésén jelentették be, hogy menesztették a Szerbiai Vasutak (Dragoljub Simonović), a Nikola Tesla repülőtér (Velimir Radosavljević), a Dipos (Kostadin Popović), a Szerbiai Állami Szerencsejáték (Branimir Božović), a Dunav Osiguranje biztosítótársaság (Marko Ćulibrk), a civil légiközlekedési igazgatóság (Milan Živanović) és a közlekedésbiztonsági ügynökség (Stojadin Jovanović) vezetőit, s hozzátették, a kormány csütörtökön kinevezi az új megbízott igazgatókat.

Aleksanadar Vučić kormányfő leszögezte, az új igazgatókat nyilvános pályázatok útján választják majd meg, s a legképzettebb személyek lesznek az új intézményvezetők. Mint fogalmazott, a kormány ezzel megkezdi a közvállaltokon belüli változtatások sorát, s ez folyamat a mai nappal nem ér véget, írja az RTS.

„Várhatóan a közvállalatok igazgatóinak 70 százalékát leváltjuk augusztus végéig” – jelentette be a kormányfő.

A kormány mai ülésén ugyanakkor egyhangúlag döntöttek a Putevi Srbije (Szerbiai Utak) és a Koridor közvállalatok összevonásáról is.

A kormányfő bejelentése szerint olyan a helyzet a közvállalatokban, hogy azonnali reformok végrehajtására meg személyi változásokra van szükség. Mint mondta, a megtakarítások érdekében kevesebb adminisztratív dolgozó, de több szakmunkatárs lesz, csökken a pártalapon foglalkoztatottak, de növekszik a problémamegoldó képességgel rendelkezők száma. Vučić, aki az Ikarbus és a Mercedes szerződéskötését szeptemberre jelentette be, a közvállalatok összevonásából adódó megtakarítások szükségességét is hangsúlyozta.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt