Ugrás a tartalomra

Govornica: Ištvan Pastor

Zašto SVM izlazi na izbore samostalno, a ne sa ostalim strankama Mađara? Imali smo ranije to zajedničko i gorko iskustvo kada je SVM već u izbornoj kampanji imao podosta problema jer nismo mogli da prihvatimo pomalo radikalne i iracionalne ideje koje su te druge stranke zastupale

1. Zašto SVM izlazi na izbore samostalno, a ne sa ostalim strankama Mađara?

2. Očekujete li da Mađari koji su do sada glasali za DS posle rascepa te stranke svoj glas daju SVM?

3. Zašto kritikujete Tadića, ako ne idete u koaliciju sa Đilasom?

4. Kako će događaji u DS uticati na pokrajinsku koaliciju u kojoj ste vi sa DS i LSV?

5. Želite li u postizbornu koaliciju sa naprednjacima?

1. IMALI smo ranije to zajedničko i gorko iskustvo kada je SVM već u izbornoj kampanji imao podosta problema jer nismo mogli da prihvatimo pomalo radikalne i iracionalne ideje koje su te druge stranke zastupale. Ne želimo predizbornu koaliciju, jer za razliku od preostale četiri stranke, koje to jesu samo na papiru, mi nemamo problem da pređemo cenzus.

2. TI glasači su zbunjeni već godinama, a ne samo odnedavno, kada je Tadić zabio vile u leđa sopstvenoj stranci. Zbunjeni su i ponašanjem gospodina Čanka i njegovog LSV. Zato očekujem da će SVM dobiti značajan broj i tih glasova, jer mislim da smo bili pošteni u svom radu. Ko me može ubediti da su Tadić i Čanak više građanski orijentisani nego SVM? Inače, mi smo 2008. rešili da nikada ne dozvolimo da dođemo u situaciju u kojoj je sada LSV, dakle da se samoubijemo.

3. DEGUTANTNO je da neko ko je bio predsednik i počasni predsednik stranke, i u njenim bojama dva puta bio predsednik države, napravi takav zaokret i krene da ubija sopstvenu stranku.

4. TO samo dragi bog zna. Nadam se da će pokrajinska skupština izdržati svoj mandat do 2016. Ako me pitate za vanredne izbore, još nema konkretnog razloga da ih raspišem. Budu li se stekli uslovi, naravno da ću to kao predsednik Skupštine AP Vojvodine i učiniti.

5.ŽELIMO da bude deo parlamentarne većine u Skupštini Srbije jer u naredne četiri godine predstoji velika rekonstrukcija srpskog društva - evropsko približavanje i završavanje značajnog dela pregovora za ulazak u EU. Ne bi bilo dobro za SVM da sve to posmatra sa strane, kao opozicija. Zato želimo da budemo u prilici da utičemo na te događaje i odnose, a to znači i da preuzmemo deo odgovornosti za sve te buduće odluke.

Szerző (Forrás)
J. S., Večernje Novosti
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát