Ugrás a tartalomra

Fremond: A VMSZ javasolni fogja a földtörvény módosítását

A Zentagunarason és a település környékén található tanyákon végzett fejlesztésekről tartottak konferenciát a helyi művelődési házban. A rendezvényen a mezőgazdaságot és a gazdaságot érintő további tervekről is beszámoltak.

Zentagunarason konferencián számoltak be azokról a fejlesztésekről, amelyeket a faluban végeztek az elmúlt időszakban. Az egyik legjelentősebb az szilárd utak kiépítése volt, amely megkönnyíti a közlekedést, főleg a tanyákon élőknek. „Én szálláson lakom. Részemről legégetőbb probléma a szilárd útburkolat hiánya, amit az elmúlt évben részben megkaptunk.”

A zentagunarasi termelő hozzátette, sok befeketetésre lenne szükség a településen, hogy a mezőgazdaság fejlődhessen. A Vajdasági Magyar Szövetség a mezőgazdasági programján belül egy olyan biztos, átlátható támogatási rendszerért küzd, amely lehetővé tenné, hogy több évre előre tervezzenek a termelők.

A falugazdászat hálozat fejlesztése is a párt tervei között szerepel, valamint a vajdasági termőföld megőrzése az itteni gazdák kezében- emelte ki Fremond Árpád, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője. „A termőföld egy olyan természeti kincs, ami 50, 100 és 500 év múlva is az lesz. Szeretnénk egy olyan földtörvényt hozni a képviselőházban, hiszen mindenképpen a földtörvény változni fog, amelyben meg tudjuk védeni az európai uniós állampolgároktól, hogy földet tudjanak venni. Hiszen a stabilizációs és társulási megállapodás értelmében 2017-től erre lehetőségük lesz. Szeretnénk ezt megakadályozni egy földtörvénnyel.”

A VMSZ a mezőgazdasági termelők nyugdíj- és egészségügyi biztosítására vonatkozó törvényt is módosítanák. A céljuk, hogy a kistermelők kevesebbet fizessenek, mint a nagy gazdaságok, annak érdekében, hogy a kis- és középvállalkozások is meg tudjanak maradni.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír