Ugrás a tartalomra

Fontos a feldolgozó ipar fejlesztése és a termelési technológiák korszerűsítése

A vajdasági feldolgozó ipar fejlesztése és a termelési technológiák korszerűsítése az elsődleges feladat – nyilatkozta a Pannon RTV-nek Dobó István.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház szabadkai irodavezetője elmondta: a gazdák és a termelők az elsőosztályú nyersanyag előállítása mellett, a minőségi kész termékek gyártására kell, hogy fektessék a legnagyobb hangsúlyt. Az irodavezető kiemelte: a kereskedőház elsődleges feladata, hogy a vajdasági és a magyarországi gazdasági szereplőket összekösse, annak érdekében, hogy a helyi vállalkozók az európai piacon is értékesíteni tudják az árucikkeiket. Dobó István úgy véli: Magyarországon egyre nagyobb az érdeklődés a minőségi vajdasági árucikkek iránt. Az itt élőknek pedig elemi érdeke, hogy a kitörhessenek a szerbiai piacról.

Dobó István, szabadkai irodavezető, Magyar Nemzeti Kereskedőház: „Magyarországi cégek a technológiát nyújtják.

Komoly gépek, eszközök, berendezések gyártásával foglalkoznak. Mindenképpen szeretnének nyitni a vajdaságiak felé. A vajdasági piac felé. Ugyanakkor a termékeket, amit Vajdaságban előállítanak, ezt szeretnék külföldi piacokon értékesíteni. Azt meg kell jegyezni, hogy a vajdasági piac az szűk piac. Megvannak a piaci játékosok. Ezt túltermelés is jellemzi, ezért alapvetően külföldön is kell értékesíteni. Ha nem akarjuk árversenyben tönkre tenni egymást, akkor ki kell lépnünk a komfortzónánkból és meg kell nézni, hogy mely termékeinkkel tudunk versenyezni a külföldi piacokon.”

Szerző (Forrás)
PANNON RTV
Többi hír