Ugrás a tartalomra

Folytatódik az útkarbantartás

A kishegyesi Telekrendezési Közvállalat zúzott kővel tölti fel a Kendergyár utcát – A földes utcák régóta gondot jelentenek, kiaszfaltozásuk csak tartományi vagy köztársasági támogatással lehetséges, nyilatkozta az alpolgármester

Kishegyes Község Telekrendezési és Útügyi Közvállalata tegnap kezdte meg a Kendergyár utca zúzott kővel való feltöltését. Ezek a munkálatok, különböző helyszíneken, már év eleje óta nagy intenzitással folynak, és számos rossz állapotban lévő földes utcát sikerült ily módon járhatóvá tenni. Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere a következőket mondta ennek a munkának a jelentőségéről:

– Sajnos Kishegyesen még számos utca nem rendelkezik szilárd útburkolattal. Ezt a problémát az önkormányzat úgymond megörökölte, hiszen ez már több mint 30 éve jelent gondot. Nekünk az a feladatunk, hogy az adott pillanatban megtegyük, amit meg tudunk tenni.

Ameddig nem érkeznek tartományi és köztársasági eszközök a földes utcák kiaszfaltozására, addig ez a legtöbb, amit saját forrásból megtehetünk.

Nem várhatjuk a sült galambot, hanem cselekednünk kell, mert az itt élő embereknek nem ígéretek kellenek, ők járható utcákat szeretnének – mondta az alpolgármester, majd arról is beszámolt, hogy az utcák állapota miatt heti rendszerességgel érkeznek hozzájuk panaszok a polgároktól. A földes utcákban rossz időjárás estén nehezen vagy egyáltalán nem lehet közlekedni.

Arra is volt példa, hogy a mentőautó nem tudott kijutni a beteghez az utca állapota miatt. Mohácsi szerint a zúzott kővel történő feltöltésnek köszönhetően ezek az utcák járhatóvá válnak rossz időben is.

A Telekrendezési Közvállalat számos utcát vagy utcarészt töltött fel zúzott kővel az év eleje óta, mondta Szabó Ferenc, a közvállalat igazgatója.

– Az idei évben a Téglagyár utcában, a Szurgyikban, a Kertsor utca bizonyos szakaszain, valamint a Greiner Endre, a Híd, a Remény, a Kis, az Avar és a Nikola Tesla utcában végeztünk feltöltési munkálatokat.

Részben zúzott kővel, részben blokktörmelékkel töltöttük fel vagy kátyúztuk ezeket az utcákat. Jelenleg a Kendergyár utca egy hosszabb szakaszán dolgozunk. Sajnos teljes hosszában nem tudjuk megcsinálni, de egy 500 méteres szakaszon, mondhatni a legkritikusabb részen zúzott kővel töltjük fel. Ez az utca korábban még sosem lett feltöltve, ezért különösen fontos ez a munkálat.

Az adott utcarészhez 4 kamion zúzott követ fogunk felhasználni – hangoztatta Szabó, majd arról is szólt, hogy az idén ez az utolsó ilyen nagy volumenű feltöltési munkálat. Kisebb javítások, kátyúzások még lesznek az év végéig, a hosszabb szakaszok vagy teljes utcák kővel való feltöltését jövőre folytatják.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J.
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt