Ugrás a tartalomra

Folyamatosak a fejlesztések Topolya községben

Közel 200 millió dinárt sikerült nyernie pályázatok útján Topolya községnek az elmúlt időszakban. Legnagyobb részben a város fejlesztésére érkeztek a pályázati támogatások, de a környező települések tervei is sikeresen szerepeltek. – számolt be sajtótájékoztatón Fremond Árpád, a VMSZ topolyai községi elnöke. Folyamatban van a Vénusz fürdő új termálkútja fúrásának pályázata, pár héten belül megkezdi működését az ipari parkban a tejgyár, és további két nagy befektető jelentkezett.

Az elmúlt időszakban Topolya közel 200 millió dinárt nyert a község pályázatok útján. Lebontották a Vénusz fürdőt, jelenleg a új termálkútja fúrásának pályázata van folyamatban. Emellett más beruházások is történtek a Község területén.
Fremond Árpád, topolyai községi elnök, VMSZ: „Felújítottuk a piactér parkolóját, ahogy ígértük, rendbe tettük a művésztelephez vezető utat, elindult az iskolák felújítása, a topolyai tó státusát sikerült rendeznünk, az ipari park fejlesztése szintén történik, a gyógyszertárak problémáját sikerült megoldanunk, segítettük az egészségházat az elmúlt időszakban, ígéretünkhöz híven az Expót sikerült áthelyeznünk a központba és sikerült bővítenünk is, a sportpályák kiépítése is megtörtént, illetve az állati tetemek elszállítására vásároltunk eszközt.”
Az egészségház tartozási terheit átvállalta a topolyai önkormányzat, valamint új megbízott igazgatója lett az intézménynek Lestár Kálóczi Dóra személyében. Pár hét múlva elkezdi működését az ipari parkban a tejgyár és további két nagy befektető is érkezik – emelte ki Fremond Árpád.
„Amit tervezünk még, hogy a Vénusz főtervét elkészítsük az év végéig, ez elengedhetetlen lesz ahhoz, hogy ezt a projektumot 2019-re meg tudjuk valósítani, szeretnénk a központot rendezni, a hotel legfelső szintjét le kell, hogy bontsuk és tetőt kell, hogy a hotelre csináljunk, azt hiszem, hogy az eszközök meg vannak az önkormányzat részéről és bízom benne, hogy ez a projektum meg lesz valósítva.”
Tisztújítás is történt a VMSZ két helyi szervezetében. A topolyai helyi szervezet élére Tomik Nimródot választották, miután Kislinder Gábor lemondott erről a posztról polgármesteri teendői miatt. A kavillói helyi szervezetben is fiatalítás történt, Zabos Jenci helyett Januskó Izolda lett a helyi szervezet elnöke.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír