Ugrás a tartalomra

Felújították a szabadkai Szent György Plébánia hittantermét

A szabadkai Szent György Plébánia hittantermének renoválására a támogatást a magyarországi Emberi Erőforrás Minisztérium, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével valósult meg.

A terem annyira rossz állapotban volt, hogy a vakolat potyogott és a falak is vizesedtek. Ezt most sikerült felújítani. 2 millió forintból nem csak a terem újítására került sor, hanem új bútorokat, számítógépet és vetítőgépet is sikerült belőle vásárolni. Palatinus István plébános: „Elszigeteltük az épületet, új padlózatot sikerült létrehozni, sikerült a megvilágítást is helyrehozni és készül már az új bútor is. Nagyon fontos ez a gyerekek számára de nemcsak a gyerekek számára, hanem mindazoknak, akik itt a teremben megfordulnak.”

A termet felszentelték és imát mondtak érte. A régi hideg termet szeretnék a gyerekek és oktatók is elfelejteni. Kellemesebben érzik magukat az új épületrészben, azt mondjak a régiben fáztak és rosszabb volt a közérzetük is. Most már jobb tanulni és az énekkaroknak is próbálni.

Makovity Helga kórustag: „Azelőtt ez a hittanterem elég borzalmas állapotban volt. A vakolat potyogott, nagyon nedves volt bent a levegő, az egész állaga hideg volt. Amióta a felújítás véget ért, azóta nagyobb örömmel járunk próbákra.”
Angélonity Henrietta tanuló: „Sokkal melegebb van, nem fázunk.”
Bálint Beáta tanuló: „Jobban lehet figyelni, jobb a légkör is.”

A hittanterem mellett lehetősége nyílt a plébániának a templom kupolájának felújítására is. Annak átadását és felszentelését április 24-re tervezik.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír