Ugrás a tartalomra

Fejlesztések Kishegyesen

Fejlesztik Kishegyesen a vízellátást. A cél: az egész falu területét befogó körgyűrű kialakítása. Elkészült az új parkoló is a faluban.

Az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola előtt új parkolót épített ki a kishegyesi helyi közösség. Mintegy tíz személygépkocsi parkolhat itt ezentúl. A falu vízellátását is folyamatosan fejlesztik. Szűgyi István, tanácselnök, Kishegyes: „Négy évvel ezelőtt kezdtük az úgynevezett B4-es kút fúrását. Ez a kút 6,5 millió dinárba került, meg kell említeni, hogy ebből a 6,5 millió dinárból a Kis Kommunál Kft. egymillió dinárt saját pénzeszközeiből ruházott be. Ez a kút több mint 300 háztartásnak a vízellátását biztosítja.”

Az új kút egyelőre 30 százalékos kapacitással működik, kiegészíti a régi kút munkáját. Újhelyi Ákos, köztársasági parlamenti képviselőjelölt, VMSZ: „A mai napon átadott két beruházással el szeretnénk érni, hogy jobb életminőségük legyen a kishegyesi község lakosainak és a jövőben törekedni fogunk arra, hogy hasonló beruházások valósuljanak meg köztársasági forrásokból is.”

Kishegyesen egy negyedik kút fúrását is tervezik, hogy elkészülhessen az egész falu területét befogó körgyűrű.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír