Ugrás a tartalomra

Fehér Szabolcs: Legyünk minél többen, akik tenni akarnak!

Legyünk minél többen, akik tenni akarnak! – mondta programbeszédében a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának új elnöke. Fehér Szabolcsot a szombat este Topolyán megtartott tisztújító közgyűlésen választották meg a párt fiatalokat tömörítő szervezetének új elnökévé.

Több mint 70 fiatal töltötte meg szombaton este a topolyai nagy üléstermet. Ők Vajdaság egész területéről küldöttként vettek részt a tisztújító közgyűlésen. A napirendi pontok között beszámolók, értékelők szerepeltek. Emellett megszavazták a Vajdaság Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának alapszabály-módosítását is. Eszerint ezután csak akkor lesz valaki az ifjúsági fórum tagja, ha ezt egy szándéknyilatkozattal kérvényezi. A körzeti szervezetek elnökei pedig automatikusan lesznek a fórum 15 tagú elnökségének tagjai. Fehér Szabolcs, elnök, VMSZ Ifjúsági Fórum: „A meglátásom szerint a VMSZ Ifjúsági Fórumának arra kell törekednie, hogy az apolitikus hozzáállást megváltoztassa. Azért, hogy merjenek a fiatalok felszólalni, merjék elmondani a véleményüket.”

Ez az egyik célja az ifjúsági fórum új elnökének. Fehér Szabolcs a fiatalok itt tartását és a hagyományaink előtérbe helyezését és éltetését is fontosnak tartja. A VMSZ Ifjúsági Fórumának alelnöke Kósa Maja lett. „Egy jó pozíciót kellene kiharcolnunk, amiből az érdekeinket hatékonyan tudjuk képviselni és döntéshozatali pozícióba tudunk kerülni. Ezáltal azokat a véleményeket, ötleteket, kritikákat, amelyeket a szervezeten belül meg tudunk fogalmazni, kifelé is tudjuk közvetíteni.”

A tisztújításon jelenlévő vezető politikusok mindannyian támogatásukról biztosították a fiatalokat. Kovács Elvira, alelnök, VMSZ: „Rendkívül fontos ugródeszka, kiindulópont az ifjúsági fórum, ugyanis itt kóstolhatnak először bele a fiatalok a politikába. Először helyi, önkormányzati szinteken ki–ki a maga körzeti szervezetén belül ismerkedik meg a párttársaival, ismerkedik meg a tagsággal, segíti az ott élő emberek mindennapjait.”

A közgyűlés tagjait Pásztor István is üdvözölte. Hangsúlyozta: a párton belül megvannak a helyek a fiatalok számára. A VMSZ elnöke szerint bátorságra, szorgalomra és közös munkára lesz szükségük a fiatal szervezet tagjainak. „Bármennyire is iparkodunk, űrök mindig vannak. Ezekben az űrökben egészen biztos, hogy a fiatalok is meg tudják találni a helyüket. Azt remélem, hogy ezekből a fiatalokból már a következő választásokon önkormányzati képviselők, közösségileg fontos pozíciókat betöltő emberek lesznek.”

A VMSZ Ifjúsági Fórumának új elnöksége még októberben összeül Bácsfeketehegyen az előttük álló feladatokról egyeztetni.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP