Ugrás a tartalomra

Építik a noszai vízhálózatot

Még az ősz folyamán befejeződnek a noszai vízhálózat második fázisának kiépítési munkálatai - hangzott el ma a településen, amikor az illetékesek megtekintették a fejlesztést.

A Szabadkát és Hajdújárást összekötő kerékpárút kiépítése is folyamatban van. Egy részét már le is aszfaltozták.

A noszai vízhálózat kiépítésének első fázisa már befejeződött, a második néhány hónapja kezdődött el. 80 háztartás a potenciális fogyasztók száma a településen - hangzott el a helyszínen.

Gligor Gellért, szakmunkatárs, Vízművek és Csatornázási KKV, Szabadka: „2494 méter lesz a lefektetett vízvezeték hossza a második fázisban, ami annyit jelent, hogy az értéke ennek a projektnek 13,2 millió dinárt tesz ki. Ez a helyi önkormányzat és a tartományi titkárság támogatásával jöhetett létre, ez a társított finanszírozás.”

A szabadkai önkormányzat illetékesei a noszai fejlesztés mellett a Szabadkát Hajdújárással összekötő kerékpárút munkálatait is megtekintették. Ennek teljes hossza 1,5 kilométer, a beruházás összértéke pedig 13,5 millió dinár, amelyből az önkormányzat 5,6 millió dinárt biztosított, a fennmaradó összeget pedig a gazdasági minisztérium finanszírozta.

A kerékpárút Horgos felé bizonyos szakaszon a jobb, míg egy másik szakaszon a bal oldalon folytatódik. A kerékpárosoknak többször is át kell hajtaniuk az úttesten. Ez azért van, mert a vagyonjogi kérdések rendezetlenek ezeken a szakaszokon - mondta Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere: „Erre is megoldást fogunk találni, illetve már keressük rá a megoldást, hiszen ez az út regionális, második kategóriájú út. A Szerbia Útjai Közvállalattal felvettük a kapcsolatot. Vagy valamilyen szignalizáció, vagy gyalogos átjáró, villanyrendőr felállításával fogjuk megoldani azt az útszakaszt, ami veszélyezteti a kerékpárosok, vagy akár a gyalogosok közlekedését.”

A tervek szerint további 30 kilométernyi kerékpárutat építenének ki Szabadkán. Egyik a kelebiai út mentén haladna végig, egészen a határig.

A tervek szerint, ahogy az illetékesek is elmondták, folytatni fogják a kerékpárút kiépítését Hajdújáráson keresztül egészen Ásotthalom határáig.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks