Ugrás a tartalomra

Egy szerelemes éjszaka

Bemutatót tartott a szabadkai Népkör MMK Fabula Rasa Színjátszó Grundja

A szabadkai Népkör MMK színjátszóinak fellépését vastapssal jutalmazta a telt házas közönség. A Fabula Rasa nagycsoportja vasárnap este nagy sikerrel mutatta be Shakespeare-től a Szentivánéji álmot. Az előadást Ralbovszki Csaba és Greguss Zalán, a csoport vezetői rendezték:

– Tavaly nyáron kezdtünk beszélgetni arról, hogy milyen előadást készítenénk és valahogy mindketten Shakespeare-re gondoltunk. Végül a Szentivánéji álomra esett a választásunk. Nem volt könnyű színpadra állítani, főleg azért is, mert a diákok nagyon leterheltek az iskolával és más kötelezettségeikkel. A bemutatóig azonban minden jól összeállít és kivétel nélkül minden szereplővel nagyon elégedettek vagyunk – mondták a csoportvezetők, Ralbovszki Csaba pedig azokról is említést tett, akik ötleteikkel, munkáikkal segítették az előadást.

– A jelmezeket G. Erdélyi Hermina tervezte, a zenei válogatást Greguss Zalán véglegesítette, míg a díszletet jómagam és a csoport. Nagy köszönettel tartozunk Szvitlik Szebasztiánnak, a Kosztolányi Dezső Színház dekoratőrének, valamint Palatinusz Lászlónak, aki a fényfelelősünk volt. Itt említeném Dvorácskó Szebasztiánt is, aki egy igazán mutatós fatrónnal járult hozzá az előadásunk látványához – mondta Ralbovszki Csaba.

A Fabula Rasa először 2008 karácsonyán mutatkozott be, egy kisebb előadással, a Fából vaskarikával. Az első nagy bemutató 2009 tavaszán volt, A dzsungel könyve című musical. A következő években a csoport nevéhez hűen a Pál utcai gyerekeket játszotta, majd az Örkény Egyperceseket és a Négyszögletű kerek erdőt. A Fabula Rasa a nagy létszám miatt 2011-ben kettévált, középiskolás és általános iskolás csoportra. A nagyok Brestyánszki Boros Rozália Stranger in the night című darabját állították színpadra, míg a kicsik Varró Dániel Túl a Maszat-hegyen című előadását. Tavaly Tasnádi István: Rovarok és Weöres Sándor: A holdbeli csónakos című előadását játszották.

A Népkör MMK általános iskolás csoportja, a Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund hamarosan Litvai Nelli: A lovaggá ütött vándor című mesejátékát mutatja be.

Szerző (Forrás)
Lukács Melinda, Magyar Szó
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm