Ugrás a tartalomra

Deli: Fel kell gyorsítani a tárgyalási fejezetek megnyitását

Szerbia polgárai tényleges eredményeket várnak az Uniótól, ezért szükséges az új tárgyalási fejezetek megnyitása - emelte ki Deli Andor az éves országjelentések bemutatása kapcsán.

A vajdasági fideszes EP-képviselő felhívta az Európai Bizottság és a bolgár soros elnökség figyelmét a csatalakozási tárgyalások felgyorsításának szükségességére, hogy a 2025-ös csatlakozási határidő megvalósítható legyen Szerbia és Montenegró számára. A Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja továbbra is megad minden támogatást Szerbiának és a többi nyugat-balkáni államnak az országjelentésekre referáló parlamenti határozatok kidolgozása során - hangsúlyozta a néppárti képviselő.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP: „A bizottság újfent elkötelezte magát amellett, hogy támogatja és segíti a tagjelölt országoknak a felzárkózását. Ez mindenképpen egy jó jel és a kormányzatoknak, így a szerb kormány számára is a legfontosabb az elkövetkező hónapokban az az, hogy kihasználják ezt a lehetőséget és ezt a nyitott ajtót, amit a bizottság stratégiája jelentett.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír