Ugrás a tartalomra

Delegacija Skupštine APV na 7. Konferenciji predsednika skupština zemalja Zapadnog Balkana

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i šefovi dve najbrojnije poslaničke grupe u Skupštini APV, Predrag Matejin i Borislav Novaković, učestvovali su danas u Budimpešti na 7. Konferenciji predsednika skupština zemalja Zapadnog Balkana, koju tradicionalno organizuje predsednik Parlamenta Mađarske. 

Delegacija Skupštine Vojvodine na ovoj konferenciji učestvovala je u svojstvu posmatrača, na poziv predsednika Parlameta Mađarske Lasla Kevera, sa kojim je predsednik Pastor održao radni sastanak, a razgovori o aktuelnim temama u regionu održani su i sa predsednicima i predstavnicima drugih zemalja i regiona učesnika. 

Dve glavne teme, kojima su učesnici konferencije ove godine posvetili svoja izlaganja, bile su „Jugoistočna Evropa na putu ka Evropskoj uniji“ i „Bezbednosni izazovi u Jugoistoćnoj Evropi-moguća rešenja“.

Republiku Srbiju na ovom značajnom skupu predstavljao je potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Igor Bečić, a pored domaćina, na konferenciju su učestvovali predsednici skupština i parlamentarne delegacije Makedonije, Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Szerző (Forrás)
skupštinavojvodina.gov
Többi hír
Műhelymunkát tartott a hétvégén a Nefelejcs kézimunkacsoport, amelyen mintegy kilencvenen vettek részt.
A topolyai Nefelejcs kézimunkacsoport tevékenységéről