Ugrás a tartalomra

Csülöknapok és húsvéti vásár

A rendezvény nagypéntekig várja a látogatókat

A kék szökőkút melletti sétányon megnyílt a hatodik Csülöknapok és húsvéti vásár, amelyet a Vajdasági Mangalicatenyésztők Egyesülete szervezett meg. A mintegy negyven standon és faházikókban a sonka, kolbász, tepertő, szalonna és egyéb hústermékek mellett sajt, méz, bor, pálinka, aprósütemények, édességek, ezenkívül könyvek, dísznövények, húsvéti díszek, ajándéktárgyak, szőttesek, valamint kézzel készített ékszerek és gölöncsérek munkái is megtalálhatók.

A rendezvény megnyitóján Maglai Jenő polgármester kiemelte, a csülöknapok megrendezése immár hagyománnyá növi ki magát, és nagyon jó, hogy húsvét előtt egy ilyen esemény is megrendezésre kerül, mely azonkívül, hogy egy kicsit visszaidézi a régi időket, a környékbeli termelők, állattenyésztők termékeihez is hozzájuthatnak az emberek.

– Remélem, sok polgár megengedheti majd magának, hogy vásároljon valamit, vagy legalább kilátogat ide, hogy lássa, megkóstolja ezeket a termékeket, vagy érezze a finom illatokat. A szervezők a közterület bérbevételére szánt összeget nem a városnak fizetik ki, hanem adomány formájában a Kolevka Gyermekotthon lakóinak ajánlották fel, akik ma száz kilogramm kolbászt vehetnek át – mondta a polgármester.

A rendezvényen egy különleges chips is kapható, a hústermékeket pedig valamivel olcsóbban lehet megvásárolni.

Szerző (Forrás)
s.l., Magyar Szó
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt