Ugrás a tartalomra

Csubela Ferencre emlékeztek

A Vajdasági Magyar Szövetség első elnöke halálának 20. évfordulójára emlékeztek Bácskossuthfalván. 2012 óta minden év november 27-én Csubela Ferenc mellett Kis Antal református lelkész síremlékénél is leróják kegyeletüket a megjelenők.

Idén is megtelt a temető a nemzeti közösségi érdekekért is küzdő elnök halának 20. évfordulóján. Csubela Ferenc síremlékénél, a bácskossuthfalvi Nyugati temetőben, családtagjai, barátai, politikustársai és tisztelői rótták le kegyeletüket. A megemlékezésen Dobai János, a VMSZ elnökségi tagja szólt az egybegyűltekhez.

Csubela Ferenc, a Vajdasági Magyar Szövetség első elnöke volt. 1995 novemberében közlekedési balesetben vesztette életét.

Csubela Ferenc a vajdasági magyar politikai élet meghatározó alakja volt, életét végigkísérte a kisebbségvédelmi tevékenység. Pásztor István, a VMSZ elnöke: “Azt gondolom, hogy Csubela Ferenc, mint a VMSZ első elnöke a mértékletességnek, a türelemnek, a kiegyensúlyozottságnak és a szót-értésnek volt az elnöke. Ha valamit tovább kell vinnünk a VMSZ politizálása szempontjából, akkor mindenféleképpen ez a fajta ügyvezetés, pártvezetés és közösségi építkezés.”

Az évfordulón Csubela Ferenc özvegye és lánya koszorúzta meg elsőként a sírt.

Ezután Kis Antal sírjánál is tiszteletüket rótták le a megjelentek. A református lelkész fontos szerepet töltött be a helyi magyarság és a fiatalság életében.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír