Ugrás a tartalomra

Ceglédi Rudolfot választották meg Zenta polgármesterévé

Újra Ceglédi Rudolfot választották meg Zenta polgármesterének. A Vajdasági Magyar Szövetség jelöltjét a községi képviselő-testület ma délelőtti ülésén titkos szavazáson választották meg. A község alpolgármestere Győri István, a Szerb Haladó Párt tagja lett.

A községi képviselő-testület második rendes ülésén tizenöt támogató és tizenkét ellenszavazattal, valamint egy érvénytelen vokssal választották meg a község elöljáróit. A VMSZ színeiben politizáló Ceglédi Rudolf, aki immár második mandátumban tölti be a polgármesteri tisztséget, a következő négy év legnagyobb kihívásának az elvándorlás mértékének csökkentését tartja. „A fiatalok érezzék, hogy ez a város az övéké, és valamilyen módon egzisztenciát is tudjunk nekik biztosítani, az már biztos alapot jelent arra, hogy a jövőben városunk megmaradjon és fejlődhessen is.”

Az új alpolgármester Győri István, aki a Szerb Haladó Párt tagja, tartományi és köztársasági segítséget remél a tervezett fejlesztésekhez. „Mivel tudjuk, hogy köztársasági és tartományi szinten is a Szerb Haladó Párt alakította a kormányt, úgy gondoljuk, hogy ez nekünk egy jó jel arra, hogy Zentának nagyobb segítséget tudunk kapni úgy a köztársaságtól, mint tartományi szinten is.”

A Községi Tanácsban négy hely jutott a Vajdasági Magyar Szövetségnek és egy a Szerb Haladó Pártnak. A VMSZ tanácstagjai közül Kosiczky András a turizmussal, a kommunális ügyekkel és a civil szervezetekkel foglalkozik majd, Lőrinc Csongor az egészségüggyel és a szociális kérdésekkel, Perpauer Attila az oktatással és a kultúrával, Varga Viktor pedig a gazdasággal és gazdaságfejlesztéssel, míg az SZHP tagja, Danilo Popov a sporttal és az ifjúsággal kapcsolatos kérdésekért felel majd.

Az egészségügy területén a Zentai Közkórház fejlesztése élvez majd prioritást a következő időszakban. Lőrinc Csongor: „Ahogy hangsúlyoztuk itt, az ülés alatt is, egy CT-berendezés és az onkológiai osztály kiépítése mindenképpen privilégiumot élvező, elkerülhetetlen feladat.”

Az oktatás területén az intézményhálózat fejlesztésére és az oktatás színvonalának növelésére helyezik majd a legfőbb hangsúlyt. Perpauer Attila: „Folytatni tovább az oktatási struktúra megtartását és fejlesztését Zenta község területén, beleértve itt az óvodát, az általános iskolát, a középiskolát és a felsőoktatást, valamint a felnőttoktatást is.”

A község polgármesterének, alpolgármesterének, valamint a Községi Tanács két tagjának a kinevezésével négy képviselőnek megszűnt a mandátuma a képviselő-testületben. Helyüket Juhász Attila magyartanár, Bojan Farago vállalkozó, Urbán Zsuzsanna tanítónő és Sztantity Szebasztián okleveles politológus vette át a testületben.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks