Ugrás a tartalomra

Bemutatkoztak a színészhallgatók is

A Vajdasági Színházak 64. Fesztiválja

Csütörtökön, a szabadkai Gyermekszínházban a Nagykikindai Népszínház játszotta az Od mrava do lava, azaz A hangyától az oroszlánig című előadásukat. A Szabadkai Városi Múzeumban Hogyan lehet tartósítani a színházat? címmel tartott előadást Zoran Maksimović és Ivana Koči, a Vajdasági Színházi Múzeumból. A szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumban az újvidéki Művészeti Akadémia harmadéves színészhallgatói, Hernyák György osztályvezető tanárral és Táborosi Margaréta asszisztenssel bemutatták tanszéküket és bevezették a diákokat a színészet világába. Hernyák György arról is szólt, hogy a hallgatóknak külön hangsúlyozza, hogy ez egy hivatás:

– Sőt életforma. A színész minden pillanatában az, 0-tól 24 óráig. Jobb ha ezzel tisztában vannak a hallgatók. Ha egy színész elkezd dolgozni a szerepén, nemcsak saját magából merít, hanem minden pillanatából. Amikor tévét néz, lazul, nyaral akkor is a szerepén gondolkodik. Ez egy olyan formája az életnek, ami igencsak meghatározza a hovatartozását – mondta.

A Kosztolányi Dezső Színházban, a négy színészhallgató – Ricz Ármin, Blaskó Lea, Molnár Gábor Nóra és Berta Csongor – bemutatták a vizsgaelőadásukat. A Test meg a lélek a paraszti romantikát taglalja, Vajda Mária néprajzkutató interjúi alapján készült és Forgách Péter rendezte. Az előadást Budapesten készítették, mivel a színészhallgatók a harmadik év első szemeszterét a fővárosban töltik.

A versenyprogramban Alfred Jarry Übü király vagy a lengyelek című előadást játszotta a szabadkai Népszínház Magyar Társulata, Dömötör András rendezésében.

Szerző (Forrás)
Lukács Melinda, Magyar Szó
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt