Ugrás a tartalomra

Bátrak voltak, akik mertek

Bátrak voltak, akik mertek címmel tartottak ünnepi megemlékezést az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából Tornyoson.

A tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület tagjai, a helyi zeneiskola tanulói és a Tömörkény István Általános Iskola tanulói is színesítették a fellépők listáját az ünnepi megemlékezésen. Miklós Miklós hegedűjátékával szórakoztatta a közönséget. „Hosszabb ideje készültünk, körülbelül három hete kezdtük az énekpróbát. Én is a csárdáscsokrot akkor kezdtem el összerakni. Sok gyakorlást igényelt, és a tanulás mellett eléggé nehéz volt, de sikerült összehoznunk.”

Kis Bicskei Árpád Tornyos Helyi Közösség tanácselnöke elmondta, a fellépők soraiba helybeli lakosokat hívtak a szervezők. „Igyekszünk egy erős közösséget kovácsolni. Ez nagyon fontos az ittlévőknek, akik itt laknak, akik úgy döntöttek, hogy itt maradnak, nem mennek el. Úgy érezzük, hogy szükség van egy ilyen megemlékezésre.”

Az ünnepi megemlékezést Czegledi Rudolf nyitotta meg. Zenta polgármestere kiemelte: „Az ilyen esemény az emlékezésen kívül, azért is nagyon fontos, mert példát mutat, ami az összefogásról, összetartásról, az egységről szól. Hiszen csak így tudunk eredményeket elérni a kisebb közösségekben és a délvidéki magyarság körében.”

Czegledi Rudolf hozzátette, idén már nyolcadik alkalommal tartották meg a megemlékezést Tornyoson a magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye kapcsán.  A Művelődési Házban megtartott rendezvény a Tornyosi Helyi Közösség és a Herőce Polgárok Egyesülete szervezésében valósult meg.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír