Ugrás a tartalomra

Az újvidéki Európa Kollégiumot is megtekintette a két kormányfő

Szabadka után az újvidéki Európa Kollégiumba is ellátogatott a magyar és a szerb miniszterelnök. Megtekintették a tavaly ősz óta hivatalosan is működő intézményt. Az eseményen részt vett Miloš Vučević, Újvidék polgármestere és Pásztor István tartományi házelnök is.     

Talán a legszebb diákotthon Szerbiában az újvidéki Európa Kollégium – így fogalmazott Aleksandar Vučić, miután körbejárták az intézményt Orbán Viktorral. A szerb kormányfő megköszönte kollégájának a magyar állam támogatását az intézmény létrejötte és fenntartása tekintetében. „Ez egy példa arra, hogyan tud két ország, két nemzet együttműködni. Büszkék vagyunk a különbözőségeinkre és a barátságunkra a magyar néppel. Szerbiában a magyar nemzeti közösséghez tartozó polgárainkra hídként tekintünk, amely összeköti a két országot.”

 

Orbán Viktor reményét fejezte ki, hogy a jövőben még szorosabb baráti kapcsolat alakul ki a két ország között. „Természetesen Magyarország csak úgy működik és úgy dolgozik itt Szerbiában, hogy közben együttműködik a kormánnyal. Ott, ahol a magyar közösségnek erre igénye van és a szerb kormány nem emel kifogást, ott Magyarország szívesen támogatja a magyar közösségeket. Ezt is folytatni fogjuk és készen állunk más intézmények támogatására is. Nem ez az egyetlen, amit támogatunk.”

A látogatás során a miniszterelnökök megtekintették a szobákat, a teakonyhát, a dísztermet és az amfiteátrumot is az újvidéki Európa Kollégiumban.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben