Ugrás a tartalomra

Az olasz vállalatok is segítik Vajdaság gazdaságát

A Tartományi Képviselőházban járt Olaszország belgrádi nagykövete

Pásztor István, Vajdaság AT Képviselőházának elnöke csütörtökön fogadta Carlo Lo Casciót, Olaszország belgrádi nagykövetét.

A Szerbia európai távlatait erősítő olasz támogatásról és az olaszországi befektetőknek a vajdasági lehetőségek iránti érdeklődéséről cseréltek véleményt.

Pásztor és Lo Cascio egyetértettek abban, hogy a Vajdaságban jelen levő több mint 70 olasz vállalat erőteljesen segíti a tartomány, ezzel együtt egész Szerbia gazdaságának a fejlődését. Fontos tényként könyvelték el, hogy a 85. Nemzetközi

Mezőgazdasági Vásáron Olaszország Külkereskedelmi Ügynökségének és Olaszország belgrádi nagykövetségének a szervezésében és támogatásával 20 olasz vállalat mutatkozik be.

A találkozón hangsúlyozták a két ország hagyományos, mély barátságát, Pásztor pedig külön kiemelte azt a csaknem két évtizedes támogatást, melyet Olaszország nyújt Szerbiának ahhoz, hogy az Európai Unió tagja lehessen.„Az Olasz Köztársaság kezdettől fogva hathatósan támogatja törekvésünket, hogy közeledjünk az Európai Unióhoz, ezért köszönettel tartozunk neki” – jelentette ki Pásztor.

A tartományi házelnök és az olasz nagykövet véleményt cserélt Vajdaság és az olaszországi régiók partnerségi kapcsolatainak továbbfejlesztéséről, az intézményes együttműködésről és a gazdasági cseréről is – közölte a Tartományi Képviselőház sajtóirodája.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks